Danska nastavila fenomenalan niz u Moldaviji, Srbija stvara pritisak Portugalu

Vlahović donio pobjedu "orlovima" u Luksemburgu, Danci sedam od sedam

10257 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Danska je nastavila da gazi rivale u grupi F, stigla je do osme sedme pobjede u isto toliko mečeva u kvalifikacijama za Mundijal.

Danci su deklasirali Moldaviju u gostima (4:0), ali zanimljivo da i sa maksimalnim 21 bodom još nisu osigurali put u Katar naredne godine.

U džepu imaju baraž za Mundijal, a ako u utorak u Kopenhagenu savlada Austriju to će biti to - obezbijediće prvo mjesto u grupi.

Danska je već na poluvremenu imala četiri gola prednosti - mrežu Moldavaca su tresli Andrea Skov Olsen, Simon Kjer iz penala, te Kristijan Norgard i Joakim Maele.

Gol-razlika tima Kaspera Hjulmanda je 26:0!

Austrija je pobijedila Farska Ostrva (2:0, pogoci Konrada Lajmera i Marcela Sabicera), ali se ne pita mnogo u borbi za drugo mjesto, jer Škotska - koja je danas bila bolja od Izraela 3:2 - grabi ka plej-ofu sa četiri boda više.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbija se dugo mulčila u Luksemburgu, ali je opravdala ulogu favorita - 1:0.

Domaćin je bez problema odolijevao skoro 70 minuta (istina, nije sviran čist penal nad Dušanom Tadićem u prvom dijelu), a onda je Dušan Vlahović fantastične partije iz Fiorentine prenio i u nacionalni tim - rutinski je zatresao mrežu i poslao Srbiju na prvo mjesto u grupi.

Istina, sa bodom i utakmicom više od Portugala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Engleska je lako izašla na kraj sa Andorom - bilo je 5:0, a pogađali su Ben Čilvel, Bukajo Saka, Tami Ejbraham, Džejms Vord-Praus i Džek Griliš.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poljska nije imala problema sa San Marino (5:0), ali i dalje gleda u leđa Albaniji koja je treći vezani trijumf ostvarila na gostovanju Mađarskoj - 1:0.

Ka baražu grabi Švajcarska nakon što je u Ženevi bila bolja od Sjeverne Irske (2:0).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: