Radulović pred Norvešku: Napadačka Crna Gora, nema kalkulacija

Norveška - Crna Gora, ponedjeljak 20.45

8789 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Od specijalnog izvještača Vijesti

Miodrag Radulović najavio je ofanzivnu Crnu Goru sjutra u Oslu (20.45), na meču sa Norveškom u osmom kolu grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Takav pristup diktiraju i tabela i značaj utakmice, ali i potencijal ekipe, kazao je selektor na pres konferenciji na stadionu Uleval.

"Očekujte ofanzivno orjentisanu Crna Gora, jer imamo takav potencijal, a i naši napadači su u dobrom momentu - Bećiraj je počeo da daje golove, i u klubu i u reprezentaciji, imamo Jovetića, vraća se i Đurđević, vidjećemo da li će Mugoša biti spreman. Siguran sam da imamo kvalitet da zaprijetimo Norveškoj, ali za rezultat koji želimo cijela ekipa treba da bude na nivou", rekao je Radulović.

Planove je, međutim, malo, ili malo više, poremetio Sporting Hihon - Uroš Đurđević, koji nije mogao da igra protiv Gibraltara zbog kartona, sinoć je bio 90 minuta na terenu protiv Ovijeda. Dao je gol, ali...

"Đurđeviću je na molbu Hihona dozvoljeno da igra 45 minuta u prvenstvu, ne želim da ulazim u razloge zašto je ostao cijelu meč terenu. Drago mi je što je dao gol, ali to remeti neke naše planove i moramo da budemo obazrivi kako da ga iskoristimo - oporavak je veoma bitan, ali po nekoj fizionomiji opravka on bi sjutra trebalo da ima slobodan dan, a ne da igra utakmicu. Sigurno će, ipak, imati neku minutažu", kazao je Radulović.

Planove je poremetio i neočekivano dug put, koji je trajao skoro deset sati...

"Ima nekih stvari na koje nismo mogli da utičemo, kao što su kašnjenja, ali ne želimo da nam to pokvari atmosferu koju imamo. Prešli smo dug put, došli smo iz tople Španije u hladnu Norvepku, ali vjerujem da će se to odraziti čak i pozitivno. U krajnjem – mislim da neće biti prepreka", rekao je Radulović.

Crna Gora je, uoči posljednja tri meča, na četvrtom mjestu, sa tri boda manje od drugoplasirane Norveške.

Jasno je, dakle, kakav je ulog...

"Niko neće kalkulisati, oba tima će igrati na pobjedu, vjerujem da navijači će uživati", kazao je Radulović.

U Oslu neće biti Savića i Simića, ali ni Nikole Vukčevića...

"Svi ostali su spremni, imamo svoj cilj, bez obzira na sve", kazao je Radulović i podsjetio na meč u Podgorici, u kome je Norveška slavila 1:0.

"U Podgorici smo se nekako nesvjesno povukli i nismo bili na nivou u prvom poluvremenu. U nastavku, kada smo vidjeli da možemo da igramo sa njima u istoj formaciji smo im pravili probleme. Sjutra od početka to treba da bude Crna Gora koja zna šta hoće", naglasio je Radulović.

Norveška je bez Erlinga Halanda.

"Svako zna kvalitete Halanda, ali Norveška nije samo Haland - njihovi napadači su odlični, vezni igrači takođe Odegard, Eljunusi, Berg... Mislim da će se glavna bitka voditi na sredini terena, i ako ih tu zaustavimo, imamo šansu da napravimo dobar rezultat", rekao je Radulović.

Bonus video: