Mladi krenuli furiozno, pa uz dosta sreće stigli do pobjede: Ivezić heroj, Crna Gora bolja od Iraca

Tim Miodraga Vukotića slavio 2:1 i prekinuo niz od tri poraza. Golman Nikola Ivezić odbranio penal

23602 pregleda 120 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je večeras u Podgorici Republiku Irsku 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora je furiozno krenula, već nakon devet minuta vodila 2:0, potom je Irska u 2. poluvremenu smanjila, igrala bolje, a onda imala i penal za izjednačenje - tada je na scenu stupio golman Nikola Ivezić i u 84. minutu odbranio penal Koventriju. Imao je Ivezić i dosta sreće, jer mu je nakon odbrane lopta ispala i pogodila stativu.

Tim Miodraga Vukotića je sjajno otvorio utakmicu - već u 4. minutu Milan Vukotić je proigrao Nikolu Krstovića, a napadač "sokola" zaobišao golmana Iraca i zatresao mrežu.

Pet minuta kasnije na semaforu je bilo 2:0 - Danilo Pešukić je ubacio loptu do Krstovića, koji je u pravom trenutku proigrao Ivana Vukčevića.

Mogla je Crna Gora u 1. dijelu i do još kojeg pogotka, dobru šansu imao je Nikola Janjić, ali se rezultat nije promijenio.

Crna Gora se u 2. dijelu povukla, čekala šansu iz kontri i na kraju strahovala. Irska je bila bolji protivnik u drugih 45 minuta, a bolju igru krunisali su u 74. minutu kada je strijelac bio Mekginis.

Irci su pokušavali do kraja da izjednače, imali i taj penal, ali je na kraju Crna Gora slavila i prekinula niz od tri poraza u kvalifikacijama.

Do kraja meča je i Zaim Divanović zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsjada. Čini se da je sudija pogriješio u ovoj situaciji, te da je situacija bila regularna.

Crna Gora nakon današnje pobjede ima sedam bodova, koliko i Irska, ali i dva meča više. U ostalim mečevima grupe F, Italija i Švedska su remizirali (1:1), dok je Bosna i Hercegovina u gostima savladala Luksemburg 2:0.

U narednom kolu Crna Gora gostuje Bosni i Hercegovini.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: