Vukotić: Fizička sprema nam je najveći problem, čestitam igračima, izvukli smo maksimum

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala Republiku Irsku 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

9823 pregleda 4 komentar(a)
Vukotić na današnjem meču, Foto: Savo Prelević
Vukotić na današnjem meču, Foto: Savo Prelević

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore, Midorag Vukotić bio je zadovoljan nakon pobjede nad Republikom Irskom 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali je još jednom naglasio da igrači nijesu bili dovoljno fizički spremni.

"Nama je najveći problem fizička sprema. Dok smo bili svježi imali smo dobrih situacija, a vidjeli ste šta se dešavalo posljednjih 30 minuta. Jednostavo - srce hoće, ali tijelo ne može. Pogotovo kad igramo protiv ovih reprezentacija, koje igraju jaka takmičenja. To je najveći problem. Mislim da smo igrali kako sam tražio, izašli smo visoko, dali dva gola, imali još nekoliko situacija, ali čim smo ušli u "tuču" s njima počeli smo da gubimo duele i nijesmo mogli da ispariramo. Najvažnije je da smo uzeli tri boda protiv jedne jake reprezentacije. Okrećemo se narednom meču. Pokušaćemo da idemo na pobjedu", kazao je Vukotić za RTCG nakon meča.

Selektor je pohvalio igrače.

"Raduje me što ovi momci poštuju ono što tražim od njih. Nijesmo bili podređeni ni protiv Švedske ni protiv Irske. Poslije zahtjevne utakmice u Švedskoj igrači su dali maksimum. Čestitam im na borbenosti, požrtvovanju i zajedništvu. Nadam se da ćemo na sljedećem okupljanju biti spremniji i da ćemo imati veći roster, da odgovorimo zahtjevima, koji nas čekaju u novembru", poručio je Vukotić.

Drugi gol na meču postigao je Ivan Vukčević.

"Veliki podsticaj za dalje. Želimo da osvojimo još bodova i nadam se da izborimo taj baraž. Samopouzdanje nam se diže. Sve što selektor traži moram da ispunim. Bitno mi je da igram", kazao je Vukčević.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: