Srbija ide u Portugal po mundijalsku vizu, Stojković: Znali smo da će to biti meč odluke

Portugalci imaju meč manje, pa će pred odlučujući meč sa Srbijom 14. novembra, igrati protiv Republike Irske

5908 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je njegova ekipa dominirala u meču protiv Azerbejdžana i dodao da nije bilo panike u svlačionici poslije prvog poluvremena.

"Mislim da pokazali kompletnu dominaciju od prvog do posjlednjeg minuta. Bilo je prelijepih šansi, akcija, igrači su zaista bili raspoloženi za igru. Znali koja je važnost ove utakmice, tako da smo uradili ono što smo željeli i očekivali", rekao je Stojković za Novu S poslije utakmice.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je u Beogradu selekciju Azerbejdžana sa 3:1, u utakmici sedmog kola Grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Srbija je ovom pobjedom obezbijedila mjesto u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a u posljednjoj utakmici kvalifikacija će se sa Portugalom boriti za prvo mjesto u grupi.

Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović su u igru ušli u drugom poluvremenu, a Stojković je rekao da to nije bilo neophodno i objasnio zašto ih je uveo.

"Poslije prvih 45 minuta ostali smo mirni u svlačionici i znali da će doći do sjledeće šanse i gola. Vjerovali smo u to i zato nije bilo panike. Plan je bio da njih sačuvam zbog kartona, da ne bismo možda žalili zbog neke gluposti, ali osjetio sam da mogu da uđu, da utakmica nije prljava", rekao je Stojković.

Selektor Srbije je naveo da do meča sa Portugalom ima dosta vremena.

"Još mjesec dana... Znali smo 95 posto da da će ta utakmica odlučivati tako da je ovo što smo do sada uradili zaista fenomenalno i čestitam momcima na dobroj igri, prije svega, na želji, borbenosti. Ima dovoljno vremena, razgovaraćemo o toj odlučujućoj utakmici", rekao je Stojković.

Izabranici Dragana Stojkovića su prvi na tabeli Grupe A sa 17 bodova, odnosno imaju bod više od Portugala koji je pobijedio Luksemburg sa 5:0.

Portugalci imaju meč manje, pa će pred odlučujući meč sa Srbijom 14. novembra, igrati protiv Republike Irske.

Bonus video: