Zicer za lidera, Dečić okreće list?

Danas dva meča 11. kola Telekom 1. CFL - Sutjeska veliki favorit protiv Zete (16 h), Dečić protiv Jezera želi da prekine lošu seriju (17)

4047 pregleda 0 komentar(a)
Sutjeska je u prvom krugu napunila mrežu Zete (4:0), Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Sutjeska je u prvom krugu napunila mrežu Zete (4:0), Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Prvi protiv posljednjeg, razlika od 24 boda nakon samo 10 kola, glavni favorit za titulu protiv glavnog kandidata za ispadanje - svi su parametri na strani Sutjeske u današnjem sudaru sa Zetom kraj Bistrice (16 sati).

U taboru lidera su, međutim, maksimalno oprezni.

”Neće bito lako protiv mlade ekipe Zete, ti momci dolaze na naš teren da pokažu sve što znaju. Sakupili su dosta samopouzdanja u posljednja dva-tri kola u kojima si igrali dobro. Mi, ipak, igramo na našem terenu i naravno da je imperativ, neću da kažem moranje, da osvojimo sva tri boda. Moranje je, međutim, da igramo napadački pred našim navijačima. To je drugačije nego kad igramo u gostima”, kaže lijevi bek Sutjeske Marko Vučić.

Sutjeska je u prvom krugu prvenstva, u 2. kolu, slavila protiv Zete sa 4:0, tada na neutralnom terenu u Tuzima.

”Čeka nas drugačija utakmica nego tada, jer je Zeta pokazala mnogo bolju igru u posljednjih nekoliko kola, mnogo kvalitetniju formu. Ne očekuje nas lagana utakmica, ali dobro smo iskoristili pauzu, osvježili ekipu, reptrezentativci su se vratili zdravi, što je najvažnije”, kaže pomoćni trener Sutjeske Rade Petrović.

Svi su spremni, ali možda neće početi svi najvažniji igrači...

”Nikola Janić je odigrao dvije zahtjevne utakmice za mladu reprezentaciju, vidjećemo u kakvom je stanju, da li da krene od početka ili da uđe sa klupe”, dodao je Petrović.

Remijima sa Iskrom i Zetom (oba po 1:1) Zeta je najavila bolje dane, ali prva pobjeda se još čeka...

”Igraćemo rasterećeno protiv lidera i trenutno najbolje ekipe u ligi. Možda nam se iz takve igre ukaže šansa da uradimo nešto više”, kaže vezista Zete Marko Burzanović.

Dečić je u negativnoj seriji, čak šest vezanih utakmica bez pobjede, a očajan niz nije prekinut ni dolaskom novog trenera, Miljana Radovića, pod čijom je komandom ekipa igrala samo 1:1 sa Zetom u prošlom kolu.

Utakmica sa Jezerom u Tuzima je prava prilika da Dečić okrene list i najavi povratak u prošlosezonsku formu.

”Jezero je neugodno, ne leži nam ta ekipa, ali nas situacija na tabeli i loša serija tjeraju da razmišljamo samo o pobjedi”, kaže štoper Dečića Adrijan Rudović.

Dečić nije pobijedio Jezero na posljednjih šest međusobnih duela, od kojih je pet završeno neriješeno - svih pet rezultatom 0:0, uz jedan trijumf Jezera od 1:0. Ukupno - 540 minuta, samo jedan gol na mečevima Tuzana i Plavljana.

11. kolo

PETROVAC - PODGORICA 2:1

Suzuki (autogol) 8. Zvrko 83. - Popović 49.

Subota

SUTJESKA - ZETA (16 h)

Sudija: Aleksandar Šćekić (Berane)

DEČIĆ - JEZERO (17)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Nedjelja

ISKRA - RUDAR (17)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MORNAR - BUDUĆNOST (18)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: