Uefa kaznila Engleze: Jedan meč pred praznim tribinama, drugi uslovno

Uefa je pojasnila da je disciplinski postupak pokrenut zbog nediscipline na samom stadionu i oko njega na utakmici finala šampionata Evrope

4818 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jedna utakmica bez publike i druga utakmica uslovno na dvije godine je kazna koju je Uefa izrekla fudbalskoj reprezentaciji Engleske zbog nemira u finalu Evropskog prvenstva.

Uefa je pojasnila da je disciplinski postupak pokrenut zbog nediscipline na samom stadionu i oko njega na utakmici finala šampionata Evrope u kojoj su se sastale Engleska i Italija.

„Iako smo razočarani zbog kazne, jasno nam je zašto je određena. Osuđujemo ružno ponašanje pojedinaca koji su osramotili sve prisutne na Vembliju u finalu Eura i duboko žalimo što zbog toga ima ljudi koji nijesu mogli da uđu na stadion“, saopštili su iz Fudbalske asocijacije.

„Odlučni smo u tome da spriječimo da se išta slično ponovi, zato smo okupili nezavisnu komisiju koju predvodi baronesa Kejsi i koja će izvijestiti o svim okolnostima slučaja. Nastavljamo da radimo sa nadležnim tijelima i podržavamo njihove napore svih da se protiv odgovornih sprovedu sudski postupci“, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: