Klop: Simeone sve radi kako treba, ali mi se ne dopada njegov stil igre

Fudbaleri Liverpula igraju u utorak od 21 čas u Madridu protiv Atletika, u 3. kolu Lige šampiona

9372 pregleda 3 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Menadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da poštuje kolegu iz Atletiko Madrida Dijega Simeonea, ali da mu se ne sviđa stil igre španskog trenera.

Fudbaleri Liverpula igraju u utorak od 21 čas u Madridu protiv Atletika, u 3. kolu Lige šampiona.

"Dijego Simeone apsolutno sve radi kako treba. On je aktuelni šampion Španije, vrlo je uspješan u Atletiku. Ima gomilu prvoklasnih fudbalera, drži ih spremne, a oni se bore za život svime što imaju. To mnogo govori o kvalitetu Dijega i ne bih mogao više da poštujem sve što rade", rekao je Klop, prenio je Skaj.

"Da li mi se dopada njihov način igre? Ne previše, ali to je normalno, pošto više volim drugačiji fudbal. To sam ja. Različiti treneri vole različite stilove fudbala. Niko ne mora da voli određeni stil, važno je da bude uspješan, a to je Atletiko, sigurno", dodao je on.

Liverpul je 2019. godine na stadionu Atletika osvojio Ligu šampiona, a u posljednjem dvomeču dvije ekipe Atletiko je izbacio Liverpul u osmini finala 2020. godine.

Klop je tada doveo u pitanje stil igre španske ekipe i rekao da ona nije igrala pravi fudbal. On je rekao da je tada bio emotivan, a taj duel odigran je uoči prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

Njemački trener rekao je da njegova ekipa mora da bude na vrhunskom niovu i izuzetno hrabra ili će je Atletiko "pojesti".

Od povratka Antoana Grizmana iz Barselone ovog ljeta, Atletiko igra napadački, ali i dalje tu uporna, čvrsta odbrana.

"Oni su i dalje mašina za postizanje rezultata. Ja sam veoma pozitivna osoba, ali nisam toliko pozitivan ili naivan da mislim da smo ovakve utakmice već dobili. Oni su promijenili igrače i sistem, pa ćemo igrati sa drugačijom životinjom, ali ne slabijom", rekao je Klop.

Na tabeli Grupe B Liverpul je prvi sa svih šest bodova, Atletiko ima četiri, Porto bod, a Milan je posljednji poslije dva poraza.

Bonus video: