Salah može sve, poker Simeonea, Maunt se poigrava

Asovi Liverpula i Čelsija upisali het-trik u Premijer ligi, napadač Verone sam pobijedio Lacio

3918 pregleda 0 komentar(a)
Nokautirao “nebesko-plave”: Simeone, Foto: Twitter
Nokautirao “nebesko-plave”: Simeone, Foto: Twitter

Bio je to vikend velikih derbija, poigravanja Liverpula sa Mančester junajtedom, pobjede Reala u “el klasiku”, ali i pojedinačnih partija za pamćenje.

Sve je počelo u subotu kada je Mejson Maunt je u goleadi Čelsija protiv Noriča (7:0) upisao prvi het-trik u dresu “plavaca”, a nedjelja je bila rezervisana za Mohameda Salaha i Đovanija Simeonea.

Argentinac je prevazišao sebe i u pobjedi Verone protiv Lacija (4:1) postigao čak četiri pogotka, a Salah je bio centralna figura na “Old trafordu”. Upisao se tri puta (trijumf od 5:0), zatresao je mrežu 10. put zaredom u sezoni, ali i došao do cifre od 107 golova u Premijer ligi - to ga čini najboljim strijelcem kada su afrički fudbaleri u engleskom elitnom rangu u pitanju...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Pau Lopes (Marsej) - teška artiljerija iz Pariza mu nije mogla ništa, bivši golman Rome je zaustavio sve što je išlo ka golu.

ODBRANA

Aleksander-Arnold (Liverpul) - sanjaće ga Luk Šo, kao i navijači Junajteda. Mladi desni bek je “kampovao” na polovini rivala, asistirao je kod gola za 2:0.

Alaba (Real Madrid) - kao da je birao momenat za prvi pogodak u dresu Reala - postigao ga je u “el klasiku” protiv Barse. Austrijanac je otvorio “kraljevskom klubu” put ka trijumfu.

Humels (Borusija Dortmund) - njegovo djelo je golčina u stilu saigrača Erlinga Halanda.

SREDINA

Benaser (Milan) - Milanov motor i spasilac u Bolonji. “Rosoneri” su više od pola sata ima dva igrača više, a ka pobjedi ih je odveo omaleni vezista projektilom iz voleja sa dvadesetak metara.

Maunt (Čelsi) - igra bez klasičnog napadača je prijala “plavcima” protiv skromnog Noriča. Odsustvo Romelua Lukakua i Tima Vernera je na pravi način naplatio Maunt.

Foden (Mančester siti) - dvostruki strijelac, a onda i asistent u rutinskom trijumfu Sitija protiv Brajtona i jedne od najboljih odbrana u Premijer ligi.

NAPAD

Salah (Liverpul) - pobjede na “Old trafordu” se pamte, pamte se i petarde, a pogotovo het-trikovi. Egipćanin je kući odnio loptu kojom je tri puta matirao Davida de Heu.

King (Votford) - u Evertonu prošle sezone nijednom nije zatresao mrežu. S Votfordom se vratio na “Gudison parku” i sve nadoknadio - het-trikom.

Simeone (Verona) - sin Dijega Simeonea, čovjeka koji je ostavio trag u dresu Lacija, pregazio je Rimljane na “Bentegodiju”. Četiri gola popularnog Ćolita, četiri šamara igračima i navijačima “nebesko-plavih”.

Ibrahimović (Milan) - 90 minuta je bio vjerovatno najgori igrač Milana protiv Bolonje, postigao je i autogol. A onda je u sudijskoj nadoknadi, kada je pobjednik već bio poznat, drugi put u sezoni zatresao mrežu...

Bonus video: