Smjena u ponoć: Barselona otpustila Kumana

Predsjednik Barselone Žoan Laporta saopštio Kumanu vijest o smjeni po završetku meča u predgrađu Madrida

9711 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Čelnici Barselone smijenili su trenera Ronalda Kumana nakon poraza od Rajo Valjekana u srijedu veče (1:0).

Španski sportski mediji objavili su vijest nekoliko minuta nakon ponoći, a odmah je stigla i potvrda na zvaničnom sajtu katalonskog kluba.

Navodi se da je predsjednik kluba Žoan Laporta saopštio Kumanu vijest o smjeni po završetku meča u predgrađu Madrida, a Holanđanin će se u četvrtak na treningu pozdraviti sa igračima.

Katalonski gigant je u strahovitoj reultatskoj krizi, koja je posljedica velike finansijske krize.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena i decenijski simbol kluba, Leo Mesi, ljetos je zbog besparice i nemogućnosti da mu klub plaća ugovor bio prinuđen da napusti "Kamp Nou".

Očekivao se pad, ali ne ovakav - Barsa je nakon 11 kola deveta na tabeli La Lige, dok je u Ligi šampiona na tri meča doživjela dva poraza.

Kuman je klupska legenda, čovjek koji je golom u produžetku finala Kupa šampiona protiv Sampdorije na starom "Vembliju" 1992. donio Barsi prvu titulu prvaka Evrope.

Preuzeo je kormilo Katalonaca 19. avgusta 2020. godine, kada je naslijedio Kikea Setijena, smijenjenog nakon katastrofalnog poraza od Bajerna u četvrtfinalu Lige šampiona (8:2).

Barsa je prošle sezone pod njegovim vođstvom osvojila Kup Kralja, u La Ligi je ostala treća, iza Atletika i Reala, u Ligi šampiona je eliminisana već u osmini finala od Pari Sen Žermena, ali Kumanov status ljetos nije bio toliko upitan...

Sve dok nije krenulo nizbrdo u novoj sezoni...

Poraz od Raja drugi je zaredom, a treći u posljednja četiri meča u prvenstvu.

Bonus video: