Eriksen ne može da igra u Italiji, ide iz Intera u januaru

Pravila u Italiji zabranjuju igračima nastupanje ako imaju ugrađene defibrilatore što znači da je Eriksenova fudbalska karijera u Italiji završena

6012 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Inter je spreman je da pusti Kristijan Eriksena (29) nakon što je danskom vezisti privremeno zabranjeno da nastupa u Italiji zbog odluke nadležnih zdravstvenih tijela.

Podsjetimo, Eriksen je doživio srčani udar u samoj završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu. Oživljavanje je trajalo više od 10 minuta, a nakon uspješne reanimacije na terenu, prevezen je u bolnicu gdje mu je ugrađen poseban defibrilator koji stimuliše rad srca.

"Nakon svega što se dogodilo na Evropskom prvenstvu u junu 2021, italijansko medicinsko tijelo igraču je privremeno zabranilo sportske aktivnosti u tekućoj sezoni," poručio je Inter.

Pravila u Italiji zabranjuju igračima nastupanje ako imaju ugrađene defibrilatore što znači da je Eriksenova fudbalska karijera u Italiji završena.

U nekim ligama dozvoljeno je igranje sa defibrilatorom. Tako Dejli Blind već godinama igra sa njim u dresu Ajaksa.

"Iako trenutni uslovi igrača ne zadovoljavaju zahtjeve za nastupanje u Italiji, to bi moglo da se postigne u drugim zemljama u kojima bi igrač mogao da nastavi takmičarsku aktivnost," dodali su iz Intera.

Eriksen je stigao u Inter stigao 2020. iz Totenhema, a u dresu "nerazura" je upisao 60 nastupa i postigao osam golova.

Bonus video: