Nagelsman: Mi smo ljudi, a ne mašine

Trener Bajerna pokušao da objasni debakl u Kupu protiv Borusije Menhengladbah

3160 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Igrači Bayerna nisu mašine i takođe mogu da imaju loš dan, rekao je trener bavarskog velikana Julian Nagelsman u pokušaju da objasni šokantan poraz (5:0) od Borussije Menhengladbah u njemačkom Kupu.

Bio je to najteži Bajernov poraz ikada u Kupu, te najteži u svim takmičenjima u posljednje 43 godine.

"Mi smo ljudi, a ne mašine", rekao je Nagelsman na virtuelnoj konferenciji za novinare u petak.

"Pokazali smo da smo ranjivi, ali važno je izvući pouke iz ove utakmice. Bila je istorijska i moramo prihvatiti kritike. Nema sumnje u to," dodao je Nagelsman, koji se i dalje nalazi u samoizolaciji zbog zaraze COVID-19.

"Vikao sam se gledajući utakmicu kod kuće i komšije su se sigurno pitale šta se događa. Ali mi smo samo ljudi i možemo da pogriješimo, a ponekad u jednom danu možemo da napravimo više od jedne greške."

Bayern u subotu očekuje ligaško gostovanje Union Berlinu, a Nagelsman je obećao da će njegova ekipa protiv Uniona biti potpuno drugačija.

"Moramo da se kao prvaci ponovno dignemo i pokušćemo da u subotu pokažemo reakciju. Svi smo bili pomalo iznenađeni onim što se dogodilo u srijedu. Složili smo se da to ne smije da se ponovi jer je jako bolno", rekao je 34-godišnji trener, koji je u svojoj prvoj sezoni u klubu nakon perioda s Hofenhajmom i Lajpcigom, rekao je da ne osjeća dodatni pritisak nakon teškog poraza u Kupu.

"Uvijek osjećam pritisak i ovdje ga osjećam od prvog dana. U Bajernu morate da jurite titule i pobjeđujete utakmice. Znam kako ova profesija funkcioniše. Osjećao sam pritisak i u svim ostalim klubovima," poručio je.

Bonus video: