Selektor Hrvatske strahuje od provokacija grčkih igrača: Moramo u Rusiju, kako znamo i umijemo

"Nema izgovora niti opravdanja. Moramo da odemo na Svjetsko prvenstvo. Po kiši, snijegu, vodi ili suncu, kako god. Mi ćemo obaviti svoj posao", rekao je Dalić
63 pregleda 1 komentar(a)
Zlatko dalić, Foto: BETA
Zlatko dalić, Foto: BETA
Ažurirano: 06.11.2017. 13:38h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da njegova ekipa mora da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji i da ne smije da traži izgovore i opravdanja u dvomeču baraža protiv Grčke, kao ni da pada na provokacije protivničkih igrača.

"Nema izgovora niti opravdanja. Moramo da odemo na Svjetsko prvenstvo. Po kiši, snijegu, vodi ili suncu, kako god. Mi ćemo obaviti svoj posao", rekao je Dalić.

Fudbaleri Hrvatske igraju u četvrtak 9. novembra od 20.45 na zagrebačkom Maksimiru protiv Grčke, prvu utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo. Revanš je na programu tri dana kasnije na stadionu Olimpijakosa u Atini.

Hrvatsku reprezentaciju je u Zagrebu dočekala kiša i jak vjetar. Prema prognozama, kiša će u Zagrebu padati do srijede, pa se pojavila bojazan od nove "poplave" na Maksimiru, kao u utakmici u kvalifikacijama protiv Kosova.

"Nama neće odgovarati takav teren, ali nema opravdanja", naveo je hrvatski selektor.

On je dodao da će po okupljanju ekipe vidjeti u kakvom stanju su igrači i da će se tokom priprema za dvomeč koncentrisati na dvije stvari, mir i organizaciju igre.

"Moramo ostati mirni i moramo da se čuvamo njihovih provokacija. Ne smijemo da prihvatimo njihov način igre, moramo ostati mirni. Ne smijemo da nasjednemo na njihova izležavanja i 'fajt'. Očekujem da će se Grčka braniti u Zagrebu i pokušaće da ne primi gol. Zato kod nas ne smije biti jurnjave, niti nervoze", rekao je Dalić.

Dalić je naveo da zna sastav tima, ali i da je svjestan da nema vremena za prave pripreme.

On je naveo i da je u dva navrata razgovarao sa belgijskim selektorom Robertom Martinesom, koji mu je dao nekoliko savjeta, pošto je Belgija igrala u kvalifikacijama protiv Grčke.

"Neke stvari su mi sada mnogo jasnije. I on je želio da njegovi igrači ne prihvate stil igre grčkog tima, ali nisu uspjeli, bili su isprovocirani. De Brujne je već u petom minutu dobio žuti karton zbog provokacija protivničkog golmana. Moramo da budemo strpljivi, ne smijemo da žurimo i da težimo pogrešnom stilu igre. Takodđe, i publika mora da bude strpljiva", rekao je Dalić.

Bonus video: