Konte želi atraktivan fudbal sa Totenhemom: Znam šta navijači očekuju

Konte je prošle sezone Interu donio naslov prvaka Italije nakon 11 godina čekanja, ali je ubrzo napustio klub zbog neslaganja sa planovima čelnika

3569 pregleda 0 komentar(a)
Konte na treningu, Foto: Tottenham
Konte na treningu, Foto: Tottenham

Novi trener Totenhema Antonio Konte izjavio je za klupsku televiziju da je njegova trenerska filozofija vrlo jednostavna, a to je da ekipe igraju dobar i atraktivan fudbal.

"Želim da imamo stabilnu ekipu, bez uspona i padova. Navijači očekuju konkurentan tim koji će se boriti i učiniću sve da zaslužim njihovu podršku", kazao je Konte.

Napomenuo je da je prošlost važna i da je ponosan na nju.

"Ali, Totenham je novi izazov i želim da postane važan dio moje trenerske karijere. To je važan klub u Engleskoj, ali i u svijetu. Stadion i trening kamp su fantastični".

Konte je prošle sezone Interu donio naslov prvaka Italije nakon 11 godina čekanja, ali je ubrzo napustio klub zbog neslaganja sa planovima čelnika.

"Na ljeto su me zvali iz Totenhama, klub i predsjednik Danijel Levi žarko su željeli da dođem. Nije bilo pravo vrijeme za novo iskustvo nakon tako važne i teške sezone, a i emocionalno sam još bio vezan za ono što je ostvario Inter. Odlučio sam da pričekam i uživam u vremenu sa porodicom", kazao je Konte.

On je na klupi Totenhema zamijenio Nuna Espirita Santa. "Spursi" nakon 10 kola Premijer lige imaju skor od pet pobjeda i poraza.

Bonus video: