Prije meča se pozdravio sa Klopom, poslije nije: Simeone se ne rukuje sa trenerima po završetku utakmica

Poslije svake utakmice, bez obzira na to da li je Atletiko pobijedio, izgubio ili igrao neriješeno, Simeone odjuri u svlačionicu bez pozdrava sa trenerom drugog kluba

4096 pregleda 1 komentar(a)
Simeone na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters
Simeone na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters

Trener madridskog Atletika, Dijego Simeone još jednom je odbio da se rukuje sa menadžerom Liverpula, Jirgenom Klopom.

Liverpul je sinoć savladao "kolćonerose" 2:0, a Simeone je, kao i u prvom meču, po završetku utakmice odjurio u svlačionicu.

Argentinac je bio na udaru kritika nakon susreta sa "redsima" u Madridu, kada je odbio da pruži ruku Klopu. Ali, trener "kolćonerosa" se tako ponaša na svakom meču, bez obzira da li je njegov tim pobijedio, izgubio ili igrao neriješeno. Tu odluku je i objasnio.

"Ne volim da se pozdravljam nakon meča. Mislim da je taj gest lažan, jer su u tom trenutku treneri pod različitim emocijama. Znam da je u Britaniji takav običaj, da je to dio viteštva, ali jednostavno ne volim tako da se ponašam,", objasnio je tada Simeone.

Trener Madriđana pozdravio se sa Klopom prije sinoćnje utakmice, a njemački stručnjak nakon meča je kazao da poštuje odluku kolege, te da je neprimjereno reagovao u Madridu.

"Nijesam zadovoljan mojom reakcijom nakon utakmice u Madridu. Pogriješio sam, ali iz te greške treba da učim. Nije problem ako ne želi da se rukuje. Sve poštujem u životu. U tom trenutku (nakon utakmice u Madridu) nijesam znao da Simeone nakon mečeva ne želi da se rukuje, pa sam uradio to što sam uradio. Ali, sada je sve mirno i onako kako treba da bude. Da sam znao da neće da se rukuje, ne bih ni pokušavao", objasnio je sinoć Klop.

Bonus video: