Derbi začelja: Utakmica polusezone za Zetu i Podgoricu

Premijerna utakmica 14. kola Telekom 1. CFL između Zete i Podgorice, dva posljednjeplasirana tima, igra se danas u 15 sati

2705 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Podgorica - Zeta, igranog u avgustu, Foto: FK Podgorica
Sa meča Podgorica - Zeta, igranog u avgustu, Foto: FK Podgorica

Telekom 1. CFL nastavlja se mečevima 14. kola. Ponovo će se igrati u tri dana - petak, subotu i nedjelju, a premijerni duel Zete i Podgorice u Golubovcima zakazan je za danas od 15 sati.

Biće to okršaj dvije posljednjeplasirane ekipe na tabeli, klasični “derbi začelja” - oba tima imaju po šest bodova, a Zeta nakon 13 kola i dalje čeka na pobjedu.

Domaćin će pokušati na Trešnjici da ostvari prvi trijumf, nakon šest remija u dosadašnem dijelu sezone. U prethodnom kolu Zeta je u finišu utakmice sa Mornarom ispustila pobjedu (2:2).

”U ovom momentu smo makar dostigli nivo fizičke pripreme kojim možemo da pariramo rivalima, nakon zakašnjelog starta priprema. Ipak, vidan je nedostatak iskustva i u prošlom kolu smo sa igračem više iz kontre primili gol. Mlade igrače ponese igra i uzalud su bili moji savjeti da kontrolišu igru i čuvaju rezultat. Slijedi nam utakmica polusezone i to za obje ekipe. Mi smo opet prinuđeni da igramo sa brojnim omladincima, a debitovaće Roganović na poziciji zadnjeg veznog, iako je tek napunio 16 godina. Podgorica je ekipa koja posjeduje kvalitet, ali je u rezultatskoj krizi. To što su nas dobili u osmini finala Kupa nije mjerilo za ovaj susret, jer smo nastupili u kombinovanom sasatvu sa osam omladinaca, dva kadeta. Mi sa ovom ekipom ne možemo napasti trofej u Kupu, jer smo svjesni da pored kvaliteta Sutjeske ili Budućnosti nemamo šansi”, kazao je Dragoljub Đuretić, trener Zete.

Da je Podgorica ekipa većeg individualnog kvaliteta od Zete, ne krije ni trener Nenad Vukčević.

”Za dva mjeseca na klupi bolja od nas bila je samo Sutjeska, ali gubimo utakmice. Niko nas nije nadigrao, no bodova nema. Teško je zaustaviti kola kada krenu nizbrdo, pa su nam uzalud bila i dva gola prednosti, nekakvim padovima u igri i individualnim greškama smo poklanjali bodove. Slažem se i da utakmica iz Kupa prije desetak dana nije mjerilo, jer smo kombinovali sastave, a sada znamo da će nas čekati maksimalno motivisan protivnik i težak teren. Moramo dati maksimum i iskoristiti kvalitet. Prioritetno je da se igrači izbore sa pritiskom, dobiju ovaj duel i rasterećenije odigraju do kraja polusezone. I mi imamo kadrovskih problema jer Vujović ima kartone, ne igra ni Anđelko Jovanović, a Cicmil i Petar Vukčević se oporavljaju od povreda i prvi put od kada sam u klubu će biti na klupi”, istakao je Vukčević.

Petak

ZETA - PODGORICA (15 h)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Subota

BUDUĆNOST - DEČIĆ (16)

ISKRA - SUTJESKA (17)

Nedjelja

RUDAR - PETROVAC (14)

JEZERO - MORNAR (14)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: