Savić: Imali smo ulogu u jakoj grupi, nadogradili smo se u odnosu na prošli ciklus

Crna Gora dočekuje Holandiju u subotu od 20 i 45

5822 pregleda 4 komentar(a)
Savić na današnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević
Savić na današnjoj pres konferenciji, Foto: Savo Prelević

Stefan Savić se sa Atletikom godinama bori za trofeje, ne krije da mu je najveća želja da sa Crnom Gorom ode na veliko takmičenje.

Od 2010. je u nacionalnom timu, samo jednom je imao pravu i veliku šansu, i to na početku karijere.

Čekaće i nadaće se još, Mundijal u Kataru je ostao daleko, posljednje dvije utakmice, protiv Holandije u subotu i Turske u utorak, nemaju značaj rezultata.

"Ostaje žal što u utakmicu na ulazimo sa većim šansama za baraž. Odradili smo korektne kvalifikacije, nadogradili smo igru u odnosu na protekli ciklus", kazao je Savić.

"Dosta dobro smo se držali u mnogim utakmicama, čak i protiv velikih ekipa kao što su Holandija, Norveška i Turska. Imali smo ulogu u jakoj grupi".

Još dva meča su ostala, Crna Gora će ponovo biti oslabljena - bez Jovetića, Vukčevića, Šćekića i Mugoše, kao i Vešovića u duelu sa Holanđanima.

"Pokušaćemo da damo maksimum, da završimo kvalifikacije onako kako dolikuje ovoj ekipi i polako počnemo da se spremamo za naredne izazove", rekao je Savić.

As Atletika ističe da motiv igranja u nacionalnom timu je uvijek bio najveći...

"Može je opao entuzijazam šireg dijela publike, ali kod igrača entuzijazam nikada nije padao. Kad god se igra za reprezentaciju, pogotovo protiv Holandije, koja je jedna od najjačih evropskih selekcija trenutno, motiva i entuzijazma ne fali. Svi igrači jedva čekaju da počne utakmica i da probamo da se pokažemo u najboljem svijetlu".

U Podgoricu dolazi moćna selekcija, koja je u Ajndhovenu slavila 4:0.

"Mislim da smo mogli mnogo bolje da prođemo. Ni tada nismo bili kompletni, ni sada, ali ćemo nastojati da popravimo taj rezultatski utisak. U prvom meču smo igrali dobro dok nismo primili gol iz penala. Imali smo dvije dobre šanse, dvije poluprilike, mogli smo da ih ugrozimo, ali nismo iskoristili dobre trenutke. Igrali smo bolje od rezultata koji je bio na kraju, a to ćemo sada pokušati da ispravimo", zaključio je Savić.

Crna Gora dočekuje Holandiju u subotu od 20 i 45.

Bonus video: