Hrvati preko Rusije žele u Katar, Dalić: Favoriti smo

Utakmica Hrvatska - Rusija igra se u nedjelju od 15 sati u Splitu

3624 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalska reprezentacija Hrvatske na treningu, Foto: Reuters
Fudbalska reprezentacija Hrvatske na treningu, Foto: Reuters

"Moramo igrati pameću, a ne srcem", kazao je selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj konferenciji za novinare na Poljudu uoči nedjeljnog duela protiv Rusije u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Ispred svjetskih vicešampiona je jasan cilj, ako žele direktno u Katar moraju da pobijede "zbornaju".

Svaki drugačiji rasplet vodi "vatrene" u dodatne kvalifikacije.

"Samouvjereni smo, ali pokazujemo i respekt prema ruskoj repreznatciji. Karpin je napravio odličan posao. Ali, vjerujemo u sebe i favoriti smo," kazao je Dalić otkrivši kako se on osjeća:

"Miran sam, skoncentrisan i samouvjeren. Vjerujem u reprezentaciju i sve nas," dodao je.

Naglasio je kako nema dilema oko sastava.

"Nemamo nikakvih problema, svi su zdravi i spremni. Nećemo puno mijenjati, ali bez obzira na sastav svi naši igrači su u dobroj formi i bez obzira ko će istrčati vjerujem u njih," kazao je.

Najavio je kako će se hrvatska selekcija postaviti visoko i čvrsto.

"Ali moramo igrati pameću, a ne srcem. Ne smijemo da srljamo i ne smijemo da zaboravimo odbranu."

Dalićev pomoćnik Dražen Ladić snimao je Ruse, a svoje opservacije predstavio je igračima.

"Ladić je gledata tri ruske utakmice. Snimio ih je i pokazao igračima. Ostali su bez lijevog bočnog igrača, vjerujem da će postaviti tri defanzivna igrača, a opasni su iz prekida," otkrio je.

Prva utakmica Rusije i Hrvatske u ovim kvalifikacijama je završila bez golova, a Hrvati su u četvrtfinalu Mundijala 2018. eliminisali Ruse, domaćine šampionata.

"Igrali smo na SP-u, bila je to teška utakmica, ali sada ih vodi novi selektor. Karpin je kao igrač bio orijentisan prema naprijed. Tako vodi i reprezentaciju što je dodatan plus za Rusiju. Siguran sam da Rusija neće igrati na nulu, siguran sam da će igrati napadački. No, oni će biti dobri koliki im mi dozvolimo", rekao je Dalić.

"Ovo je najvažnija utakmica reprezentacije nakon SP-a. Definitivno. Spremni smo i jedva čekamo utakmicu," kazao je Luka Modrić.

"Igrao sam nekoliko puta protiv Rusije i završilo je kako je završilo. Nadamo se da sjutra neće završiti bez pobjednika. Znamo što nam treba, vjerujem da ćemo to i ostvariti," poručio je kapitan hrvatske selekcije.

Utakmica Hrvatska - Rusija igra se u nedjelju od 15 sati u Splitu.

Bonus video: