Srbija napada Portugal, Stojković: Došlo je vrijeme da vidimo ko je bolji

Srbija u nedjelju od 20 i 45 gostuje Portugalu, samo pobjeda je vodi direktno u Katar, nakon što je obezbijedila makar plasman u plej-of

7902 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković najavio je ofanzivu svog tima u odlučujućem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija u nedjelju od 20 i 45 gostuje Portugalu, samo pobjeda je vodi direktno u Katar, nakon što je obezbijedila makar plasman u plej-of.

"Od početka kvalifikacija krenuli smo sa jednim stilom, nema razloga da mijenjamo formaciju u posljednjoj utakmici. Respektujemo sebe, gajimo atraktivan i napadački fudbal. Naša ideja nije da se adaptiramo Portugalu, već kroz dobru igru da dođemo do nama potrebnog rezultata“, poručio je Stojković.

Portugal je, ipak, u prednosti...

„Iz dva razloga – biće domaćin i ima mogućnost da se remijem domogne Katara. Srbija je došla samo da pobijedi. Portugal neće igrati na neriješen rezultat. Ko bude bolji, putovaće u Katar. Neće doći 50.000 ljudi da gleda ekipu, spremnu da kalkuliše i traži samo bod. Portugal nije takav tim, nije to ni Srbija. U Lisabonu se sastaju jedine dvije neporažene ekipe u neobično brzim i mini kvalifikacijama. Došlo je vrijeme da vidimo ko je bolji.“

On je rekao da nema pritiska pred meč odluke.

„ Ne vršim pritiske, niti organizujem sastanke sa igračima. Portugal je jedna od najboljih reprezentacija Evrope. Kristijano može da i sa jednom nogom odluči utakmicu. I nema mnogo filozofije, odlično se poznajemo.. Zato neka pobijedi najbolji u našoj grupi", kazao je Stojković.

Bonus video: