Stojković: Imamo potencijal za mnogo veće stvari

Srbija večeras savladala Portugal 2:1 u Lisabonu i direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Kataru

6550 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi blistao je od sreće nakon pobjede nad Portugalom i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Srbija je večeras u Lisabonu slavila 2:1 nakon preokreta i plasirala se u Katar.

Povezani članci

14. Novembar 2021.

Ronaldo u suzama, Srbija na Mundijalu

„Mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobijedimo. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uvjerenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspjeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke", rekao je Stojković poslije utakmice.

Piksi je potom pohvalio igrače.

„Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mjesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje sam tražio… To je sve donijelo da Srbija večeras treba da bude ponosna. Ništa se ne bi promijenilo ni da je ostalo neriješeno. Zaslužuju čestitke i Srbija treba da slavi noćas".

Komentarisao je odluku da Aleksandar Mitrović bude rezerva.

„E, pa sad, ne znam šta da kažem. Moj posao je da osmislim, da im prenesem, da ih ubijedim da mogu, sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. Sa taktičke strane smo odradili posao i objasnili igračima šta treba da rade na terenu. Prelijepa igra i zaista smo vjerovali u to, ja sam stalno govorio da niko od protivnika nema krila da leti, to je igra 10 na 10 na terenu, pokazali smo veliko srce, veliku volju i motivaciju. Vratilo se onako kako treba. Ovo je velika stvar."

Amibicije u Kataru...

„Nemamo limit, mi ćemo poslije ovoga analizirati sve, a sve što smo uradili uradili smo perfektno. Pokazali smo na kraju da smo mi bolji. Vidjećemo za kasnije. Imamo potencijal za mnogo veće stvari", zaključio je Stojković.