Dečić u dva meča pokazao koliko može

Navikli smo na ideje novog trenera Miljana Radovića i sada to izgleda odlično - kaže Kristijan Vulaj, junak pobjede Tuzana nad liderom Sutjeskom

2428 pregleda 5 komentar(a)
Kristijan Vulaj je bio dvostruki strijelac u Nikšiću, Foto: FSCG
Kristijan Vulaj je bio dvostruki strijelac u Nikšiću, Foto: FSCG

Najteža dva gostovanja u crnogorskom fudbalu, fudbaleri Dečića su završili su velikim pobjedama. Nakon pobjede pod Goricom prije reprezentativne pauze protiv Budućnosti, sada su kraj Bistrice srušili do prije dva dana jedinu neporaženu ekipu u šampionatu.

Savladana je Sutjeska 2:0, oba gola je postigao je Kristijan Vulaj. Povremeni reprezentativac je prvo efektno glavom u 22.minutu iskoristio sjajan centaršut Draška Božovića iz slobodnog udarca, da bi četiri minuta kasnije postavio konačan rezultat. Bila je to sjajna akcija Radula Živkovića, Jovana Nikolića i povratni pas Danila Pešukića, koji je ofanzivni vezista pretvorio u pogodak.

- Zaslužili smo pobjedu, bili smo konkretniji i bolji, iako oslabljeni neigranjem junaka pobjede nad Budućnosti - Iljirom Camajem. On je zbog kartona pauzirao, a mi pokazali da i bez njega možemo da budemo bolji od drugih. Pobjede u derbijima su znak da naše ambicije da se borimo za vrh tabele imaju realnu osnovu - rekao je Vulaj.

A nakon što je prethodne sezone bio najprijatnije iznenađenje, Dečić nije dobro startovao i to uprkos podatku da su ekipu pojačali dva puta najbolji igrač lige Draško Božović, te bivši reprezentativac Damir Kojašević, Živković, Ivan Novović i Aleksa Maraš.

- Trebalo je vremena da se naviknemo jedni na druge. Bilo je i pada u formi, ali i primljenih golova u posljednjim minutima, koji su nas koštali gubitka osam bodova. Da je bilo drugačije, sada bismo se nalazili odmah iza Sutjeske koja je u nadoknadi utakmice u Tuzima izvukla bod. I tada sam bio strijelac - podsjeća Vulaj.

Dečić je mijenjao i trenera - Edisa Mulalića je naslijedio Miljan Radović.

- U međuvremenu se trebalo navići i na ideje i formaciju novog trenera Radovića, a sada to izgleda odlično. I prije sam imao slobodu u igri, a sada trener i insistira da Božović i ja kreiramo igru, više se napada kroz pas... Sada smo dobar rad krunisali rezultatima, dijelimo drugo mjesto i da smo pobjedom u Nikšiću poremetili Sutjesku, te da će početi da gubi bodove. Mi smo se uigrali i sva pojačanja su prava, čak je mladi Aleksa Maraš bio sjajan u odsustvu Camaja. Fali mu, doduše, rutine, ali je ogroman potencijal - ističe Vulaj.

Dečić je neporažen već sedam utakmica. U tom nizu ima tri trijumfa.

- Osim duela sa Iskrom, zaslužili smo više, ali šta je tu je. I ja sam bio u padu forme, pa i nisam bio na posljednjim okupljanjima selekcije. Sada opet igram odlično i nadam se novom pozivu. Već u srijedu nas čeka duel sa OFK Titogradom u Kupu, tom meču ćemo prići ozbijno i veoma motivisano, a onda da se pripremimo za prvenstvenu utakmicu sa Petrovcem - zaključio je Vulaj.

Bonus video: