Sutjeska protiv Podgorice, Savović: Želimo u polufinale; Matanović: Čeka nas teška utakmica

Sutjeska sjutra (13 h) dočekuje Podgoricu u utakmici četvrtfinala Kupa Crne Gore

2948 pregleda 1 komentar(a)
Matanović proslavlja pogodak protiv Zete u 2. kolu domaćeg šampionata, Foto: Facebook/1. CFL
Matanović proslavlja pogodak protiv Zete u 2. kolu domaćeg šampionata, Foto: Facebook/1. CFL

Fudbaleri Sutjeske prethodnog vikenda doživjeli su prvi poraz u šampionatu. Tim Milije Savovića izgubio je od Dečića (2:0) na domaćem terenu, ali njihov kiks nije iskoristila Budućnost, koja je igrala bez golova na gostovanju Zeti, pa je razlika na tabeli 11 bodova u korist Nikšićana.

Poraz nije poremetio Sutjesku. Cilj je jasan, u šampionatu im dobro ide, a u srijedu će nastaviti takmičenje u Kupu. U Nikšić dolazi Podgorica, a četvrtfinalni meč kraj Bistrice počinje u 13 časova.

"Nema popravnog, a mi želimo da prođemo u polufinale. Moramo iskoristiti najspremnije igrače, koji mogu najbolje odgovoriti tom izazovu. S obzirom na to da je utakmica sa Dečićem bila teška, neki fudbaleri su se istrošili i vjerovatno će biti promjena, kako bismo imali svježinu potrebnu za jedan takav meč“, poručio je trener nikšićkih „plavih“ Milija Savović.

Savović
Savovićfoto: Telekom 1. CFL/FSCG

Sutjeska je u dosadašnjem dijelu šampionata igrala dva meča sa Podgoricom i oba puta slavila. U 1. kolu u Nikšiću bilo je 1:0, a u desetom na „DG areni“ 2:1.

"Čeka nas teška utakmica. Podgorica je kvalitetna i neugodna ekipa. Mi smo izašli iz jedne teške utakmice protiv Dečića, gdje nijesmo imali sreće. Nadam se da ćemo pokazati da je to bio samo loš dan, da ćemo pobijediti Podgoricu i plasirati se u polufinale Kupa", rekao je mladi crnogorski reprezentativac, Marko Matanović.

Bonus video: