Nedović: Sjajna utakmica, na pobjedu protiv Sutjeske

Oslabljena Budućnost četvrtu godinu zaredom izbacila Rudar iz Kupa

2340 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola protiv Rudara, Foto: FK Budućnost
Slavlje fudbalera Budućnosti nakon gola protiv Rudara, Foto: FK Budućnost

Podmleđena Budućnost, bez Igora Ivanovića i još nekoliko važnih igrača, nije imala problema da se plasira u polufinale Kupa Crne Gore.

"Plavi" su četvrtu godinu zaredom iz najmasovnijeg takmičenja eliminisali Rudar - 2:0 pod Goricom, golovima Miomira Đuričkovića u 41. i Viktora Đukanovića u 45. minutu.

„Svi znamo koliko se mučimo tokom cijele polusezone sa brojem igrača koje imamo na raspolaganju, ali vjerujemo i dajemo mladim fudbalerima šansu im dajemo u kontinuitetu“, rekao je Aleksandar Nedović, koji je utakmicu počeo sa pet "bonus" igrača (mlađih od 21 godinu) u startnih 11.

Podgoričani su od početka do krajan kontrolisali duel.

„Momci su odigrali sjajnu utakmicu, a vidjeli ste koliko nam znači Raičković u paru sa Mirkovićem, jer u tim situacijama i Babić i Adžić imaju veću sigurnost. Najbitnije od svega je što smo ovjerili prolaz, a mislim da Rudar nije imao nijednu izrazitu šansu“, dodao je Nedović.

Polufinale Kupa igra se na proljeće, a rivali Budućnosti u borbi za trofej biće Sutjeska, Iskra i Dečić.

Do tada, sve karte će Podgoričani baciti na prvenstvo, gdje zaostaju 11 bodova za Sutjeskom, koju u nedjelju u velikom derbiju dočekuju pod Goricom.

„Naravno da ćemo derbi pokušati da riješimo u svoju korist. Znamo da će da bude teško, jer je Sutjeska dobra ekipa i ima odličan roster. Mi smo i večeras igrali bez dva reprezentativca Ivanovića i Dragojevića, kapitena Terzića, desnog beka Raspopovića, nedostaje nam klase da bi derbi bio pravi, ali napravićemo nešto taktički da pokušamo da zabilježimo pobjedu“, kazao je Nedović.

Bonus video: