Budućnost sigurna pred derbi: Đuričković i Đukanović za povratak na pobjednički kolosjek

Plasman u polufinale ranije su obezbijedili Iskra, Sutjeska i Dečić

4826 pregleda 1 komentar(a)
Đuričković, Foto: FK Budućnost
Đuričković, Foto: FK Budućnost

Posljednji polufinalista Kupa Crne Gore za fudbalere je - Budućnost.

Aktuelni osvajači Kupa večeras su u četvrtfinalu na domaćem terenu savladali Rudar 2:0 i nakon dva meča bez pobjede u šampionatu upisali trijumf, koji im donosi mir pred nedjeljni okršaj sa Sutjeskom u Telekom 1. CFL.

Budućnost je večeras bila bolji rival, od početka kontrolistala situaciju na terenu i zasluženo pobijedila. Tim Aleksandra Nedovića uspostavio je inicijativu, imao veći posjed i bolju igru krunisao krajem prvog poluvremena kada su Miomir Đuričković u 42. i Viktor Đukanović u 45. minutu zatresli mrežu Jasmina Agovića.

Đuričković je gol postigao glavom nakon prekida i asistencije Lazara Mijovića, dok je drugi pogodak postignut nakon lijepe timske akcije. Luka Mirković je poslao jednu dugu loptu u šesnaesterac do Zorana Petrovića, koji je sjajno primio i proslijedio do Đukanovića.

Imala je Budućnost šansu i prije vodećeg gola, ali je Mijović u 4. minutu bio neprecizan.

"Plavi" su u nastavku kontrolisali situaciju, u finišu mogli i do trećeg pogotka, ali Đukanović nije iskoristio kiks Agovića.

Rudar je najbolje šanse imao preko Zakarije. Napadač Pljevljaka je u 56. minutu izblokiran sa nekih 11 metara, da bi nakon kornera njegov udarac zaustavio golman Budućnosti Đorđije Pavličić.

Plasman u polufinale ranije su obezbijedili Iskra, Sutjeska i Dečić.

Bonus video: