Lajpcig igra bez publike zbog porasta broja zaraženih koronavirusom

Lajpcig je jedan od gradova sa najvećim brojem novih slučajeva zaraze u pokrajini Saksonija, gdje su stope infekcije najveće, a vakcinacije najniže u poređenju sa drugim regionima

2386 pregleda 0 komentar(a)
Fudbal Lajpcig, Foto: Reuters
Fudbal Lajpcig, Foto: Reuters

Fudbalski klub Lajpcig igraće predstojeće utakmice bez publike zbog porasta broja zaraženih koronavirusom.

Lajpcig je jedan od gradova sa najvećim brojem novih slučajeva zaraze u pokrajini Saksonija, gdje su stope infekcije najveće, a vakcinacije najniže u poređenju sa drugim regionima.

Pošto su ustanove intenzivne njege pune, vlasti su u tom regionu zabranile prisustvo publike na sportskim događajima, što znači da će Lajpcig u nedjelju pred praznim tribinama dočekati Bajer Leverkuzen u Bundesligi.

Takođe, Lajpcig će 7. decembra igrati bez publike i protiv Mančester sitija, u posljednjem kolu grupne faze takmičenja u Ligi šampiona.

U utakmici protiv Bajera neće biti trenera Lajpciga Džesija Marša i golmana Petera Gulačija pošto su zaraženi koronavirusom.

Porast broja zaraženih uticaće i na posjetu stadionima u ostalim regionima, pa će Bajern Minhen moći da popuni samo 25 odsto kapaciteta protiv Arminije u subotu.

Sva četiri njemačka kluba koja su ove nedjelje igrala utakmice u Ligi šampiona imala su u svojim ekipama barem po jednog zaraženog igrača.

Bonus video: