Vikend u Francuskoj u znaku Pajea i trojke iz PSŽ-a

Sajt Sofascore izabrao idealni tim 15. kola Lige 1

2568 pregleda 0 komentar(a)
Markinjoš i Di Marija u zagrljaju sa Mesijem, Foto: Reuters
Markinjoš i Di Marija u zagrljaju sa Mesijem, Foto: Reuters

Fudbaler Olimpika iz Marseja, Dimitri Paje obilježio je 15. kolo francuske Lige 1.

Marsej je sinoć na domaćem terenu savladao Trou 1:0, a Paje je odigrao odličan meč, asistirao za pobjedu španskom fudbaleru Polu Liroli, pa ga je sajt Sofascore ocijenio sa 9,2 što je najbolja ocjena za nekog fudbalera u ovoj rundi francuskog šampionata.

Tim kola, Franucuska Tim kola, Liga 1
foto: Sofascore

Kolo je ostalo u sjenci teške povrede Nejmara, koji je u pobjedi PSŽ-a nad Sent Etjenom, 3:1 nakon preokreta, povrijedio zglob. Nejmar nije u idealnom timu, ali jesu njegovi saigrači - Markinjoš (8,5) Lionel Mesi (8,4) i Anhel di Marija (8,2). Mesi je meč završio sa tri asistencije, Markinjoš je postigao dva, a Di Marija jedan gol.

U idealnom timu su i fudbaleri Meca - štoper Kiki Kujate (8,2) i desni bek Fabijen Santonze (7,9). Mec je šokirao u gostima Nicu, slavio 1:0, a jedini pogodak postigao je Santonze.

Dobar vikend je i iza Remsa, koji je na domaćem terenu minimalnim rezultatom savladao ekipu Klermona i prekinuo niz od šest mečeva bez pobjede u Ligi 1. Jedini gol za Rems postigao je lijevi bek Konan u 91. minutu na asistenciju Matusive. Obojica su u idealnom timu 15. kola i obojicu je Sofascore ocijenio osmicom.

Tu su još golman Liona, Entoni Lopes (8,4), koji je sačuvao mrežu u pobjedi nad Monpeljeom (1:0), vezista Bordoa Onana (8) i napadač Bresta Džeremi Le Duaron, koji je postigao oba gola u preokretu i pobjedi svog tima (2:1) na gostovanju Bordou.

Bonus video: