Mertens i Kandreva obilježili vikend na Apeninima, Sasuolo slavi Skamaku i Berardija

Sajt Sofascore izabrao idealni tim 14. kola Serie A

2390 pregleda 0 komentar(a)
Mertens, Foto: Reuters
Mertens, Foto: Reuters

Fudbaleri Napolija sinoć su savladali Lacio (4:0) u 14. kolu Serije A, iskoristili poraz Milana od Sasuola (3:1) i osamili se na prvom mjestu na tabeli sa tri boda više od "rosonera".

Napoli je slavio golovima Zjelinskog, Ruisa i Mertensa, koji je dva puta savladao Reinu.

Sajt Sofascore nije uvrstio Zjelinskog, ali jeste Ruisa i Mertensa u idealnu ekipu 14. kola. Mertens je ocijenjen sa 8,5, što je najbolja ocjena za nekog igrača na Apeninima, dok je Ruis ocijenjen sa 8,1.

Identičnu ocjenu kao Mertens, dobio je Antonio Kandreva, koji je u pobjedi (3:1) Sampdorije nad Veronom imao gol i asistenciju.

Italija Tim Kola, Tim kola, Serija A
foto: Sofascore

Rečeno je da je Sasuolo šokirao Milan na "San Siru", a meč su obilježili Đanluka Skamaka i Domeniko Berardi, koji su postigli po pogodak. Sasuolo je prekinuo niz od tri meča bez pobjede, a Sofascore je Berardija ocijenio sa 8,2, a Skamaku sa 7,9.

Kiksu Milana obradovao se i Inter. Tim Simonea Inzagija slavio je na gostovanju Veneciji 2:0 i smanjio zaostatak za gradskim rivalom na samo jedan bod. U idealnom timu bilo je mjesta za Federika Dimarka (8,2) i Milana Škrinjara (7,9).

U idealnom timu 14. runde Serije A su još golman Bolonje, Skorupski (8,2), čija je mreža mirovala u minimalnoj pobjedi nad Specijom, te štoper Atalante, Merih Demiral (7,8), koji je učestvovao u pobjedi "boginje" (1:0) nad Juventusom.

Tu su još vezista Kaljarija Razvan Marin (8) i fudbaler Rome, Henrik Mhitarjan (7,9), koji je asistirao Ejbrahamu kod jedinog pogotka "vučice" u pobjedi nad Torinom.

Bonus video: