oštra poruka portugalca

Oglasio se Ronaldo: Glavni urednik "Frans fudbala" je lagao

Večeras dodjela Zlatne lopte, Ronaldo ne prisustvuje ceremoniji

12322 pregleda 2 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters

U Parizu će večeras biti dodijeljena Zlatna lopta najboljem igraču u 2021. godini, a ceremoniji neće prisustvovati Kristijano Ronaldo.

To znači da Portugalac sigurno neće osvojiti nagradu, koju je dobijao pet puta u karijeri.

A uoči ceremonije, Portugalac se oglasio na Instagramu. Ronaldo je ljut na gllavnog urednika "Frans fudbala", Paskala Fereu, koji je prije dva dana izjavio da mu se as Mančester junajteda povjerio kako mu je jedina ambicija do kraja karijere da pretekne Lionela Mesija po broju Zlatnih lopti. Mesi ima šest prizanja i favorti je da večeras osvoji nagradu.

„Današnji izbor objašnjava prošlonedjeljne izjave Paskala Feree, kad je rekao da je ubijeđen da je moj jedini cilj da završim karijeru sa više Zlatnih lopti nego Lionel Mesi. Paskal Fere je lagao, koristio moje ime da promoviše sebe i magazin za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovoran za dodjelu tako prestižnog priznanja može da laže na taj način, njegove riječi su čisto nepoštovanje osobe koja je uvijek cijenila "Frans fudbal" i izbor za Zlatnu loptu“, poručio je Ronaldo.

Portugalac neće prisustvovati ceremoniji.

„Danas je Fere slagao ponovo, tako što je moje odsustvo sa ceremonije opravdao navodnim karantinom, koji inače ne postoji“.

Ronaldo je poručio da će čestitati pobjedniku.

„Uvijek sam spreman da čestitam pobjednicima, u duhu fer-pleja, jer se tim načelom vodim od početka karijere. To radim zato što nikad nijesam bio ni protiv koga. Samo želim da pobijedim za klub za koji igram i reprezentaciju države koju predstavljam. Pobjeđujem i zbog sebe i onih koji me vole. A ne borim se protiv nekoga. Moja ambijcija je da osvajam titule na klupskom i reprezentativnom nivou. Najveća ambicija u karijeri mi je da budem dobar primjer svima koji žele profesionalno da se bave fudbalom. I da jednog dana moje ime zlatnim slovima bude upisano u istoriju fudbala. Moj fokus je sad na sljedećoj utakmici Mančester junajteda i na ciljevima koje mogu, zajedno sa saigračima i navijačima, da ispunim ove sezone. Sve ostalo je, ionako, nebitno“, dodao je Ronaldo.

Preporučujemo za Vas