herojski čin se ne zaboravlja

Ne nose svi superheroji plašt: Aplauzi Simonu Kjeru na dodjeli Zlatne lopte

"Za mene je ovo momenat, koji je obilježio 2021. godinu - Simon Kjer je spasio život svom kolegi Kristijanu Eriksenu 12. juna. Dame i gospodo pozdravite aplauzom kapitena Danske, koji je večeras sa nama. Gospodin, Simon Kjer", poručio je večeras Didije Drogba

4716 pregleda 3 komentar(a)
Kjer sa suprugom, Foto: Reuters
Kjer sa suprugom, Foto: Reuters

Lionel Mesi osvojio je večeras Zlatnu loptu, ali je ceremoniju u Parizu obilježio još jedan trenutak.

Voditelj ceremonije, Didije Drogba prisutne je podsjetio na događaj sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, kada se na utakmici Danske i Finske fudbaler Danaca, Kristijan Eriksen srušio pored aut linije.

U tom momentu Eriksenu je pritrčao kapiten, Simon Kjer, koji ga je okrenuo na bok, a onda je započeo i oživljavanje, te organizovao saigrače da okruže Eriksena dok mu je pružana ljekarska pomoć.

Eriksena su, nakon što se srušio, na terenu desetak minuta oživljavali masiranjem srca i elektroškovima.

Nakon toga je prebačen u bolnicu gdje je bio do 18. juna, a u bolnici mu je pod kožu ugrađen minijaturni defibrilator.

"Ovo mi je veoma važno. Želim da pozdravim čovjeka, koji je heroj. Ovo je više od fudbala, ovo je veće od nas samih. Za mene je ovo momenat, koji je obilježio 2021. godinu - Simon Kjer je spasio život svom kolegi Kristijanu Eriksenu 12. juna. Dame i gospodo, pozdravite aplauzom kapitena Danske, koji je večeras sa nama. Gospodin, Simon Kjer", poručio je Drogba.