Šampion protiv iznenađenja sa mora, Budućnost cijeni Petrovčane, Petrović: Svi su posebno motivisani protiv nas

Budućnost - Petrovac, nedjelja 14 sati

3055 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Petrović, Foto: FK Budućnost
Zoran Petrović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti u nedjelju od 14 sati dočekuju najveće iznenađenje šampionata, ekipu Petrovca, u 18. - pretposljednjem kolu jesenjeg dijela sezone.

„Plavi“ dijele drugo mjesto na tabeli sa Dečićem (29 bodova), a Petrovac je blizu - samo dva boda manje, a motivisan nakon velike pobjede nad liderom Sutjeskom (3:0).

„Za svaku ekipu u državi, Budućnost je poseban motiv. Znam to najbolje, jer sam i sam kao igrač drugih domaćih klubova imao dodatni motiv. Svi žele da se dokažu i pokažu protiv najvećeg kluba u zemlji“, poručio je 24-godišnji napadač Zoran Petrović, koji izuzetno cijeni Petrovac.

„To je tim koji će do kraja juriti mjesto u vrhu, ima par pojedinaca koji se ističu i nalaze u dobroj formi. Uostalom, pokazali su to na utakmici sa Sutjeskom. Međutim, vjerujem da možemo da pokažemo sav svoj kvalitet i da ostvarimo nova tri boda“, rekao je Petrović za klupski sajt.

Vladan Adžić se nakon odrađene suspenzije vraća u tim, Momčilo Raspopović i Igor Ivanović su počeli da treniraju, dok su van ekipe definitivno Miloš Dragojević, Vasilije Terzić i Miloš Raičković.

„Oslabljeni smo ponovo, ali razmišljamo pozitivno. Uradićemo sve da pobijedimo Petrovac“, kazao je Petrović.

„Imamo dobar sastav mladih igrača, koji to pokazuju iz kola u kolo. Protiv Sutjeske u derbiju bez pet standardnih prvotimaca smo odigrali odličnu utakmicu, pobijedili smo u Bijelom Polju Jezero na izuzetno teškom terenu, a sada opet želimo da slavimo“.

Petrović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 844 minuta u prvenstvu, upisao je tri gola i četiri asistencije.

„Zadovoljan sam ličnim učinkom, ali znam da je mogao da bude bolji. Sitne povrede su me onemogućile da imam neki kvalitetniji kontinuitet. Međutim, tu su asistencije i golovi, nadam se da ću da budem još bolji, ali je najbitnije da Budućnost pobjeđuje“.

Budućnost i Petrovac će u nedjelju odigrati 55. međusobni meč (29 pobjeda „plavih“, 17 remija, osam poraza), te 27. pod Goricom (14 trijumfa Budućnosti, sedam remija i pet poraza)...

Bonus video: