Vladimir Jovović - igrač koji pravi razliku: Dao sam sto odsto, znam da može bolje

Jovović se u septembru vratio u Sutjesku, nakon što mu je istekao ugovor sa češkim Jablonecom. U jesenjoj polusezoni bio je jedan od najboljih igrača u Telekom 1. CFL

3276 pregleda 3 komentar(a)
Jovović na utakmici protiv Petrovca u Nikšiću, Foto: Savo Prelević
Jovović na utakmici protiv Petrovca u Nikšiću, Foto: Savo Prelević

Kada se u septembru, poslije šest godina igranja u inostranstvu, Vladimir Jovović vratio u Sutjesku, šampionske ambicije Nikšićana dodatno su porasle.

Jovović je od juna bio bez kluba, nakon što mu je istekao ugovor sa češkim Jablonecom, gdje je proveo prethodne četiri godine i na 189 utakmica postigao 23 gola i upisao 35 asistencija. Nije uspio da pronađe inostrani angažman i vratio se u klub, u kojem je i ponikao...

Odmah po dolasku Jovović je jednim potezom oduševio javnost - odlučio je da za vrijeme trajanja ugovora, novac koji bude primao od kluba, minimum po pravilima službe, donira omladinskoj školi. Nije uzimao premije prema pravilnicima, niti novac koji klubu sleduje na osnovu igranja za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.

O tom potezu pričalo se dosta, ali i o potezima na terenu. Odmah se osjetilo njegovo prisustvo. Bio je neuhvatljiv za protivničke fudbalere, u nekim trenucima bio i igrač, koji pravi razliku. Jedan od najboljih u jesenjoj polusezoni u Telekom 1. CFL.

"Odigrao sam dosta utakmica, ali ne mogu da kažem da je to bilo sto odsto mojih mogućnosti, zbog toga što sam kasno ušao u trenažni proces sa ekipom. Priključio sam se u kratkom periodu, pokušao sam da doprinesem svojim igrama, boljitku kluba i boljitku cijele lige. Liga nije laka, svaka utakmica je teška. Svaka utakmica, koju sam odigrao, bila je jakog intenziteta. U datom trenutku dao sam sto odsto svojih mogućnosti, znao sam da sam mogao bolje. U nekim situacijama ni sreća nije poslužila, ali zadovoljan sam ovom polusezonom", kazao je Jovović na konferenciji uoči sjutrašnjeg meča (13 h) sa Podgoricom u 19. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige.

Sutjeska je malo posustala u finišu jesenje polusezone. Ekipa pet mečeva ne zna za pobjedu, prednost u odnosu na Budućnost, koja je u jednom trenutku iznosila 12 poena se istopila i sada iznosi šest bodova.

"Jeste kriza rezultata, ali nije toliko kriza igre. Jedina loša utakmica je bila protiv Petrovca. Sve ostale su bile na zavidnom nivou. Nijesmo imali sreće, ali to je fudbal. Imali smo jedan težak period, nije nas ni vrijeme poslužilo što je dovelo do toga da ne pokažemo sav kvalitet. Pogotovo u posljednjem kolu - zbog vremena i zbog terena nijesmo pobijedili, ali i pored toga smo imali veliki broj šansi. Negdje i nijesmo zaslužili sreću, a imali smo rezultat. Momcima nema šta da se zamjeri - dali su svoj maksimum, igra je bila dobra", smatra Jovović.

Ekipa sjutra na domaćem terenu, protiv Podgorice, završava jesenju polusezonu.

"Bitno je da na ovu posljednju utakmicu izađemo, kao što smo izlazili tokom polusezone, da opravdamo ulogu favorita. Očekujem pobjedu i da polusezonu zaokružimo kako treba. Imamo tu bodovnu prednost, malo smo izgubili bodove, ali to je fudbal - negdje dobijaš, negdje gubiš. Biće ovo prvenstvo zanimljivo do kraja", ocijenio je Jovović.

FK Sutjeska, Vladimir Jovović
foto: Savo Prelević

Jovović je za prvi tim Sutjeske debitovao 2011. i osvojio dvije titule. Možda će i treću...

"Što se tiče nastavka sezone - vidjećemo. Bitno je da mi završimo ovo prvenstvo kako treba. Nadam se pobjedom i da mirne glave odemo na odmor i pripremamo se za nastavak šampionata. Da li ću ja biti tu, o tome ne bih da govorim, ali sigurno da nam je najbitnije da sjutrašnju utakmicu riješimo kako treba", oprezan je fudbaler Sutjeske.

Jovović u dresu reprezentacije na prijateljskoj utakmici sa Bosnom i Hercegovinom
Jovović u dresu reprezentacije na prijateljskoj utakmici sa Bosnom i Hercegovinomfoto: Savo Prelević

Crnogorski reprezentativac je iz Sutjeske 2015. godine otišao u Crvenu zvezdu, koja ga je slala na pozajmice u OFK Beograd, Napredak i Spartak iz Subotice. Od 2017. godine bio je u Jablonecu.

Za reprezentaciju Crne Gore debitovao je kod Branka Brnovića, na utakmici sa Luksemburgom 17. novembra 2013. Odigrao je 41 meč, a na terenu je bio i protiv Holandije i Turske, u završnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: