Napoli prošao nakon trilera na "Maradoni", Lester mora u Ligu konferencija

Real Sosijedad pobijedio PSV 3:0, osvojio drugo mjesto u grupi i poslao holandskog velikana u Ligu konferencija

4908 pregleda 1 komentar(a)
Elmas slavi sa trenerom Lućanom Spaletijem, Foto: Reuters
Elmas slavi sa trenerom Lućanom Spaletijem, Foto: Reuters

Napoli je prošao u 1/6 finala Lige Evrope, Lester mora u Ligu konferencija - epilog je pravog trilera na stadionu "Dijego Armando Maradona", u kojem su Italijani u direktnom duelu za prolaz savladali Engleze sa 3:2.

Ounas i 4. i Elmas u 24. minutu donijeli su Napoliju velikih 2:0, pa se činilo da tim Lućana Spaletija neće imati previše problema da prođe dalje.

Ipak, "lisice" su izjednačile za samo šest minuta - Evans u 27. i mladi Desburi-Hol u 33. donijelu su iznenađujućih 2:2.

Gol koji je Napoliju donio proljeće u drugom po rejtingu evropskom takmičenju ponovo je postigao reprezentativac Sjeverne Makedonije Eljif Elmas u 53. minutu.

Odlučujući pogodak pogledajte OVDJE.

Ono što je problem za Lućana Spaletija, jeste to što će Napolitanci nastaviti takmičenje u 1/6 finala i imaće dva dodatna meča u februaru.

Jer, prvo mjesto u grupi, koje je donijelo direktan plasman u osminu finala, osvojio je moskovski Spartak, pobjedom protiv Legije u Varšavi - 1:0.

Odlučujući gol dao je Bakaev u 17. minutu, nakon velike greške igrača Legije. Pogledajte OVDJE.

Prava drama gledana je na stadionu Legije, jer su Poljaci u devetom minutu sudijske nadoknade dobili penal - javila se nada za Lester, Spartak je bio pred eliminacijom, ali je junak bio ruski golman Aleksandar Šelikov, koji je odbranio šut Čeha Tomaša Pekharta.

Treće mjesto u grupi osvojio je Lester, koji se seli u Ligu konferencija, dok je posljednjeplasirana Legija ispala iz Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U ostalim grupama, Real Sosijedad je u direktnom duelu za plasman u nokaut fazu Lige Evrope pobijedio PSV sa 2:0 i poslao holandskog velikana u Ligu konferencija.

Sva gola postigao je španski reprezentativac Ojarzabal, u 43. iz penala i 62. minutu. Pobjedu je potvrdio Mađar Sorlot u nadoknadi.

U toj grupi prvi je Monako, koji je remizirao sa posljednjeplasiranim Šturmom u Gracu - 1:1.

Bonus video: