Totenhem zbog kovida gubi utakmicu 3:0 i ostaje bez Evrope?

Prema pravilima UEFA, londonski klub bi trebalo da izgubi utakmicu rezultatom 3:0 za zelenim stolom

7440 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za susret Lige konferencija između Totenhema i Rena, koji je trebalo da se igra u četvrtak u Londonu, a koji je odgođen zbog većeg broja zaraženih kovidom-19 u engleskoj ekipi, ne može se naći novi termin pa će biti otkazan, objavila je u subotu UEFA.

"U skladu s Aneksom J Pravila Lige konferencija, UEFA je, u saradnji s oba kluba, pokušala da pronađe održivo rješenje za odlaganje utakmice kako bi osigurala da se grupna faza završi kako treba. Nažalost, uprkos svim naporima, rješenje nije bilo moguće. Kao rezultat toga, utakmica se više ne može igrati i stvar će biti proslijeđena Uefinom Nadzornom, etičkom i disciplinskom tijelu kako bi se donijela odluka u skladu s Aneksom J gore spomenutim pravilima", stoji u objavi UEFA.

Ren je osvojio grupu sa 11 bodova, drugi je Vitese s bodom manje, a treći Totenhem sa sedam bodova. Za prolazak u doigravanje Totenhamu je u ovoj utakmici trebala pobjeda.

Prema pravilima UEFA, londonski klub bi trebalo da izgubi utakmicu rezultatom 3:0 za zelenim stolom.

Osam igrača i pet članova osoblja Totenhama zarazilo se prošle sedmice, a i Lester je otputovao desetkovan u Napulj bez sedmorice svojih igrača.

UEFA je u četvrtak ujutro odgodila utakmicu Totenhema i Rena, a pronalaženje novog datuma za susret je nemoguće s obzirom da londonski klub ima šest utakmica na domaćem terenu do 28. decembra.

Poraz za zelenim stolom doveo bi do eliminacije Totenhema iz Lige konferencija.

Bonus video: