Liga nacija: Crna Gora sjutra dobija rivale, mogući su Srbija, BiH, Rusija, Švedska...

Utakmice UEFA Lige nacija igraće se u junu (četiri kola) i septembru (dva kola) naredne godine

9442 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Žrijeb za treće izdanje UEFA Lige nacija održaće se sjutra u Nionu od 18 časova.

Reprezentacija Crne Gore igraće u Ligi B, drugoj po rangu u uvom takmičenju, a žrijeb čeka iz četvrtog šešira, u kojem su još Slovenija, Albanija i Jermenija.

U prvom šeširu nalaze se Ukrajina, Švedska, Bosna i Hercegovina i Island, u drugom Finska, Norveška, Škotska i Rusija, a u trećem Izrael, Rumunija, Srbija i Republika Irska.

Utakmice UEFA Lige nacija igraće se u junu (četiri kola) i septembru (dva kola) naredne godine.

Ligu A čine Francuska, Italija, Belgija, Španija (prvi šešir), Portugal, Holandija, Danska, Njemačka (drugi šešir), Engleska, Poljska, Švajcarska, Hrvatska (treći šešir), Vels, Austrija, Češka i Mađarska (četvrti šešir).

Obzirom da se u martu igra plej-aut Lige nacija, Liga C i Liga D još nijesu u potpunosti kompletirane, zbog mečeva Kazahstan - Moldavija i Kipar - Estonija, u kojima će pobjednik ići u Ligu C.

Za sada, u Ligi C su Turska, Slovačka, Bugarska, Sjeverna Irska (prvi šešir), Grčka, Bjelorusija, Luksemburg, Sjeverna Makedonija (drugi šešir), Litvanija, Gruzija, Azerbejdžan, Kosovo (treći šešir), Kazahstan ili Moldavija, Kipar ili Estonija, Gibraltar, Farska Ostrva (četvrti šešir).

U Ligi D su Kazahstan ili Moldavija, Kipar ili Estonija, Lihtenštajn, Malta (prvi šešir), Letonija, San Marino, Andora (drugi šešir).

LIGA B

Prvi šešir

Ukrajina

Švedska

BiH

Island

Drugi šešir

Finska

Norveška

Škotska

Rusija

Treći šešir

Izrael

Rumunija

Srbija

Republika Irska

Četvrti šešir

Slovenija

CRNA GORA

Albanija

Jermenija

Bonus video: