Premijer liga u opasnosti zbog korone, stižu pozivi da se ne igra za vikend

Trener Lestera Brendan Rodžers smatra da na odluke Premijer lige koje će utakmice biti odložene zbog koronavirusa utiču bogati ugovori sa TV stanicama o pravima prenosa susreta

2888 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Trener Brentforda Tomas Frank kazao je da bi kompletna runda utakmica Premijer lige ovog vikenda trebalo da se odloži kako bi se „prekinuo lanac“ trenutne krize izazvane koronavirusom.

Na presu uoči odlaska svoje ekipe u Sautempton, Frank je rekao da je bio u kontaktu sa Premijer ligom, kao i sa drugim trenerima, za koje je rekao da se slažu sa njegovim predlogom.

On je objavio da su se pojavila još četiri pozitivna slučaja na kovid-19 u kampu Brentforda, čime je ukupan broj zaraženih igrača i klupskog osoblja povećan na 13.

Brentfordov duel sa Mančester junajtedom u utorak je odložen zbog izbijanja epidemije u kampu Junajteda, a Frank smatra da su potrebne drastične akcije kako bi se osiguralo da se problem ne pogorša.

„Mislimo da bi trebalo da odložimo sve utakmice Premijer lige ovog vikenda“, rekao je on.

„Slučajevi kovida su zabilježeni u svim klubovima Premijer lige, svi se nose sa tim i imaju probleme. Odlaganje ovog kola i mečeva Karabao kupa dalo bi svima najmanje sedam dana da urade sve kako bi sanirali situaciju", kazao je Frank.

Trener Lestera Brendan Rodžers smatra da na odluke Premijer lige koje će utakmice biti odložene zbog koronavirusa utiču bogati ugovori sa TV stanicama o pravima prenosa susreta.

Liga je odbila Lesterov zahtjev za odlaganje utakmice protiv Totenhama, koja je na rasporedu večeras, iako "lisice" ne mogu da računaju na devet igrača zbog koronavirusa i drugih problema.

Upitan da li ugovori s TV kućama utiču na odluke Premijer lige, Rodžers je odgovorio:

"Prilično sam siguran da je to slučaj. Mi svi želimo da igramo, ali zdravlje igrača mora da bude prioritet".

Pravila lige kažu da ako ekipa ne može da računa na 14 igrača da utakmica može biti odložena, ali u obzir se uzimaju i drugi faktori, odnosno da li je u klubu došlo do nekontroliranog širenja koronavirusa.

Bonus video: