Decenija Dijega Simeonea - titule, finala Lige šampiona, pehari u Ligi Evrope i najgori niz za jubilej

Već u prvoj sezoni je osvojio Ligu Evrope, to je ponovio i 2018, a igrao je i dva finala Lige šampiona. I oba izgubio od Reala - 2014. i 2016. godine. Osvojio je i dva pehara u La Ligi, ali je za jubilej dobio i ružan "poklon"

3990 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na današnji dan prije 10 godina, Dijego Simeone je postao trener kluba u kojem je bio član istorijske šampionske generacije u sezoni 1995/1996 - Atletiko Madrida.

Potpisao je ugovor do kraja sezone 2012/2013, ali je ostao mnogo duže i ispisao istoriju "kolćonerosa".

Već u prvoj sezoni je osvojio Ligu Evrope, to je ponovio i 2018, a igrao je i dva finala Lige šampiona. I oba izgubio od Reala - 2014. i 2016. godine.

Osvojio je i dva pehara u La Ligi i prekinuo dominaciju gradskog rivala i Barselone, ali je za jubilej dobio i ružan "poklon".

Naime, dan pred 10. godišnjicu na klupi "kolćonerosa", njegov tim je na gostovanju Granadi izgubio četvrti put zaredom u šampionatu, što mu se dogodilo prvi put otkada je na kormilu.

Uzgred, sada ima čak 17 bodova manje od Reala, što je situaciju kakvu je zatekao kada je preuzeo Atletiko i prvi put on toliko zaostaje.

Sve bi, vjerovatno, bilo drugačije da se nije povrijedio Stefan Savić, bez kojeg je najjači adut Atletika - odbrana, postala previše ranjiva...

Bonus video: