Počela "Škola fudbala FSCG": Početni korak u procesu formiranja Akademije

Iz FSCG je saopšteno da se radi o projektu koji predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore.

20278 pregleda 43 reakcija 43 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Projekat "Škola fudbala FSCG“, čiji je cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacije, počeo je danas prvim treningom.

Radilo se u dvorani i teretani hotelskog kompleksa ,,Voco“, umjesto na Trening kampu FSCG, gdje jak vjetar nije dozvoljavao normalan rad.

Iz FSCG je saopšteno da se radi o projektu koji predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore.

"Kroz "Školu fudbala FSCG“ sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu", piše na sajtu FSCG.

Prvu grupu igrača, koja će biti na pripremama do 25. januara, čine fudbaleri koji su kandidati za kadetsku reprezentaciju, odnosno igrači rođeni 2006. godine i mlađi.

"Ovo je jedna lijepa zamisao koja će, nadamo se, u nekom budućem vremenu rezultirati stvaranjem Akademije. Proces stvaranja Akademije je dug i komplikovan, a ,,Škola fudbala FSCG“ treba da bude uvod u tu priču. Igrači koji su tu imaće najbolje uslove za rad, travnate i vještačke terene, redovno će koristiti teretanu i bazen... Nadam se da će i oni dati sve od sebe, pa da kroz utakmice ove godine pokažu da su napredovali, što bi bio pravi temelj za buduću Akademiju", istakao je Goran Perišić, čiji stručni štab je napravio plan rada za grupu igrača koja je danas krenula sa treninzima.

Stručni štab Gorana Perišića čine njegovi asistenti Sead Babača i Dragan Mijanović, sa golmanima će raditi Saša Živaljević, dok će kondicioni trener biti Milivoje Grbović.

Projekat ,,Škola fudbala FSCG“ ima za cilj okupljanje i dugoročni zajednički rad najtalentovanijih igrača iz iste generacija, ujedno predstavlja početni korak u procesu formiranja Akademije Fudbalskog saveza Crne Gore. Kroz ,,Školu fudbala FSCG“ sa igračima će se raditi na unaprjeđenju njihovih tehničkih, taktičkih i fizičkih karakteristika, a ujedno će se sticati uslovi za stvaranje i kasnije funkcionisanje Akademije, koja bi radila po uzoru na najsavremenije ustanove sličnog tipa u Evropi i svijetu.

Bonus video: