“Evropa sad”: Petrovčani preko turskog Bodruma napadaju Ligu konferencija

Mladi reprezentativac Zaim Divanović ostvario transfer u bjeloruski Šahtjor, ali će nositi dres Petrovca do juna. “Njegov ostanak nam je najveće pojačanje”, kaže član uprave Mladen Kažanegra

11201 pregleda 12 komentar(a)
Fudbaleri Petrovca, Foto: FK Petrovac
Fudbaleri Petrovca, Foto: FK Petrovac

Fudbaleri Petrovca počeli su danas pripreme za nastavak prvenstva.

Odavno pod Malim brdom novogodišnje i božićne praznike nisu proveli tako visoko pozicionirani na “CFL jelki”.

Četvrto mjesto na tabeli tima koji se minulih sezona redovno borio za opstanak ne samo da je uticalo raspoloženje, već je jasno oslikano i u planovima i ambicijama pred proljećni dio sezone.

Tako će momci Vladimira Jankovića glavni dio priprema, od 31. januara, provesti u turskom Bodrumu, gdje će imati sjajne uslove da se se dobro pripreme kroz kontrolne mečeve sa respektabilnim evropskim timovima.

“Ambicije su visoke, ali i realne, jer mnogo vjerujemo u ove momke. Odlično smo odigrali prvi dio sezone i nema razloga da na proljeće bude drugačije”, poručuje član uprave Petrovca Mladen Kažanegra.

Projekat “Evropa sad” Petrovčani tako odmah stavljaju na dnevni red.

U odnosu na prvi dio sezone nema golmana Ljubomira Đurovića i napadača Aleksandra Vujačića, koji su se rastali sa timom, ali u Petrovcu očekuju i da će biti novih igrača.

“Očekujemo još maksimum dva ili tri nova fudbalera”, dodaje Kažanegra.

Najveće pojačanje je, međutim - Zaim Divanović.

Mladi crnogorski reprezentativac, koji je ostvario transfer u bjeloruski Šahtjor Soligorsk, ostaće pod Malim brdom do kraja sezone.

“Divanović će putovati u Dubai na pripreme sa Šahtjorom, a onda će nam se ponovo priključiti i nositi dres našeg kluba do kraja sezone. Realizovani transfer je dobra stvar i za njega i za klub, a to što će ostati do juna je najveće pojačanje za nas”, naglašava Kažanegra.

U međuvremenu, dok se klub sa Jadrana priprema da napadne plasman u Evropu, na stadionu pod Malim brdom se odvijaju i infrastrukturni radovi.

“Sekretarijat za investicije opštine Budva finansija renoviranje svlačionica, što je prava stvar i uskoro ćemo imati bolje uslove za treninge i utakmice. Zato želimo da se zahvalimo opštinskkm Sekretarijatu za investicije na nesebičnoj pomoći”, zaključio je Kažanegra.

Petrovac na 4. mjestu ima samo dva boda manje od trećeplasirane Budućnosti, jedan više od petoplasirane Iskre.

Četvrta pozicija donijeće plasman u Evropu ako neko od tri bolje pozicionirana tima (u ovom momentu to su Sutjeska, Dečić i Budućnost) osvoji Kup.

Bonus video: