Inter slavi: Sančes u posljednjem napadu srušio Juventus

Kada se već činilo kako će pitanje pobjednika riješiti jedanaesterci, Čileanac je golom u 120. minutu donio Interu pobjedu i šesti trofej pobjednika Super kupa

6934 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje Lautara i Sančesa, Foto: Reuters
Slavlje Lautara i Sančesa, Foto: Reuters

Fudbaleri Intera pobjednici su italijanskog Super kupa nakon što savladli Juventus sa 2:1, a pogodak odluke postigao je Aleksis Sančes u posljednjim trenucima produžetka.

Kada se već činilo kako će pitanje pobjednika riješiti jedanaesterci, Čileanac je golom u 120. minutu donio Interu pobjedu i šesti trofej pobjednika Super kupa.

Juventusov Aleks Sandro je ubačenu loptu u kazneni prostor neoprezno primio na grudi, Mateo Darmijan je ukrao, a u nastavku akcije Sančes je pogodio za pobjedu prvaka u okršaju protiv pobjednika Kupa.

Inter je bolje otvorio utakmicu i već u osmom minutu Lautaro Martines je imao sjajnu priliku, ali je tukao pored gola.

U trenucima dok je Inter bio bolji, poveo je Juventus.

Dejan Kuluševski je probio po desnoj strani, ubacio na drugu stranu gdje je loptu prihvatio Alvaro Morata, vratio je pred gol gdje je Veston Mekeni najviše skočio i pogodio za 1:0.

Prednost Juvea trajala je svega deset minuta, a Inter je izjednačio iz penala. Precizan je bio Lautaro. Penal je izborio Džeko kojeg je sjajno petom uposlio Perišić.

U drugom dijelu Inter je dominirao, pritiskao je rivala, a najbliže golu bio je u 59. minuti kada je Denzel Dumfris šutirao glavom, ali je Matija Perin bio spreman i loptu je odbio u stativu.

Promjene rezultata nije bilo niti u prvom produžetku, a činilo se kako golova neće biti niti u drugom. Kada su treneri već počeli da razmišljaju o izvođačima jedanaesteraca, "ukazao" se Sančes i pogodio za pobjedu.

Juventus je i dalje rekorder s devet osvojenih Super kupova i još osam poraza, Milan na drugom mjestu ima sedam trofeja, dok je Interu ovo šesti pehar, pri čemu prvi nakon 2010.

Bonus video: