Kutinjov novi fudbalski život, Dibalin pogled ka Nedvedu (VIDEO)

Brazilski majstor imao perfektan debi u dresu Aston Vile, Argentinac ljut na čelnike Juventusa zbog problema oko novog ugovora

3497 pregleda 0 komentar(a)
Debi koji obećava: Filipe Kutinjo, Foto: Reuters
Debi koji obećava: Filipe Kutinjo, Foto: Reuters

Veliki promašaj Barselone bi mogao da bude pojačanje svih pojačanja za Aston Vilu. Filipe Kutinjo je tražio način da pobjegne iz Katalonije, spas je našao u Stivenu Džerardu, bivšem saigraču iz Liverpula, i djeluje da mu prija Birmingem.

Ako nešto može da se zaključi na osnovu prvih pola sata u novom klubu, Kutinjo je na dobrom putu da bude onaj stari. Ušao je u igru u 68. minutu kod 0:2 protiv Mančester junajteda i promijenio sve na “Vila parku”. Prvo je asistirao Džejkobu Ramziju, a onda i sam zatresao mrežu za remi.

Paulo Dibala i Erling Haland su prve zvijezde u Juventusu odnosno Borusiji, ali trenutno su u tihom sukobu sa upravom. To im nije smetalo da za vikend budu glavni protagonisti u pobjedama svojih ekipa...

Samir Handanović je sačuvao Inter u Bergamu sa dvije maestralne reakcije, Fabinjo je ponovo bio strijelac za Liverpul, a u Premijer ligi će se pamtiti i partija veziste Lidsa Džeka Harisona, koji je upisao het-trik protiv Vest Hema.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Handanović (Inter) - kakve dvije odbrane u Bergamu, prvo Mateu Pesini, onda i Luisu Murijelu. Kapitensko izdanje Slovenca...

ODBRANA

Kanselo (Mančester siti) - grijeh je za njega i reći da je bek, jer ima toliko kvaliteta s loptom u nogama. Njegov vertikalni pas ka Kevinu de Brujneu je bio početak akcije koja je donijela Sitiju tri boda protiv Čelsija.

Menije (Borusija Dortmund) - atipično za njega, dao je dva gola poslije prekida. Belgijanac igra sve bolje za “milionere”.

Kerer (Pari Sen Žermen) - stavio je tačku na pobjedu “svetaca” u duelu protiv Bresta.

SREDINA

Harison (Lids) - nedjeljno popodne koje je 25-godišnjem vezisti Lidsa obilježilo karijeru. Pogodio je mrežu Vest Hema čak tri puta u velikom trijumfu 3:2.

Fabinjo (Liverpul) - Brazilac je u golgeterskoj seriji - protiv Šruzberija u FA kupu i Brentforda u Premijer ligi je tri puta zatresao mrežu.

Modrić (Real Madrid) - još jedan trofej pored imena Hrvata, ovog puta u Superkupu Španije. Njegov gol je lansirao “kraljevski klub” ka peharu.

Kutinjo (Aston Vila) - nazire li se novi fudbalski život za Kutinja? Početak u Aston Vili nije mogao da bude bolji - asistencija, pa gol za remi protiv Mančester junajteda.

480 minuta fudbala u dresu Liverpula nije bilo dovoljno Filipeu Kutinju da protiv Mančester junajteda upiše gol ili asistenciju. Uradio je i jedno i drugo čim je zaigrao za Aston Vilu

NAPAD

Levandovski (Bajern) - laka tri komada u mreži Kelna za ukupno 23 u Bundesligi ove sezone. A tek je počeo drugi dio šampionata...

300 golova je u Bundesligi postigao Robert Levandovski. Više od njega je upisao jedino Gerd Miler, koji je bio strijelac 365 puta

Dibala (Juventus) - prošla je sedmica u kojoj je Dibala bio tema broj jedan u Juventusu. Tihi rat s upravom kluba oko novog ugovora je postao javan, vidjelo se to i protiv Udinezea kada je gol proslavio buntovnički.

8 posljednjih bundesligaških utakmica je Erling Haland bio strijelac za Borusiju na “Signal Iduna parku”. Klupski rekord drži Pjer-Emerik Obamejang (11)

Haland (Borusija Dortmund) - kao i Dibala, i on je na “ratnoj nozi” sa čelnicima “milionera”. Pogodio je dva puta protiv Frajburga, a onda optužio klub da vrši pritisak na njega da što prije donese odluku o budućnosti.

Bonus video: