Budućnost od ambisa do ubjedljive pobjede

„Nije bilo prijatno na minus 11, ali nismo razmišljali o tome. Željeli smo samo da preokrenemo, da dobijemo ovu utakmicu. Dogovorili smo se da budemo konkretniji pred golom, da koristimo prostor kakav smo imali, da šutiramo, centriramo... Podigao nas je prvi gol, kasnije je sve krenulo kako treba“, kazao je nakon meča trener Budućnosti
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.10.2017. 17:28h

Budućnost je nakon prvih 45 minuta bila na minus 11 u odnosu na Sutjesku, čelnici kluba, vjerovatno, razmišljali kada da se sastanu i da razgovaraju sa Draganom Kažićem na temu „šta i kako dalje“, ali je epilog duela sa Grbljem bio – najubjedljivija pobjeda u sezoni (4:1).

Šampion je furioznom igrom u drugom poluvremenu ostvario treći vezani trijumf na domaćem terenu, još jedan pred praznim tribinama, igrajući pod pritiskom velikog zaostatka za liderom.

„Nije bilo prijatno, ali nismo razmišljali o tome. Željeli smo samo da preokrenemo, da dobijemo ovu utakmicu. Dogovorili smo se da budemo konkretniji pred golo, da koristimo prostor kakav smo imali, da šutiramo, centriramo... Podigao nas je prvi gol, kasnije je sve krenulo kako treba“, kazao je nakon meča trener Budućnosti.

„Što se tiče vrha tabele, Sutjeska dobro gura svoju priču. Igra dobro, pobjeđuje, ima kvalitet. Mi moramo da gledamo sebe, da pokušamo da se odvojimo od ostalih ekipa, a da smanjimo zaostatak za liderom do kraja prvog dijela sezone“.

U kom god sastavu, i sa kojim god trenerom, Grbalj igra dobro pod Goricom.

Tako je bilo i danas, ali samo u prvom poluvremenu, u kome je jasna namjera gostiju da naprave blok pred golom, a u napadu iskoriste brzinu i iskustvo ofanzivnih igrača, bila potpuno sprovedena u djelo.

Iz jedne takve situacije gosti su i poveli. Banalnu grešku Raičevića, iskoristio je Đorđe Vukčević da ubaci oštru loptu na peterac, gdje je Žarko Korać bio najspretniji i najjači.

Sve nekonkretno i nespretno što je uradili u prvom poluvremenu pred golom Grblja, Budućnost je poništila u prvih 15 minuta nastavka, zahvaljujući golgeterskom majstorstvu Alena Melunovića i Miljana Vlaisavljevića.

Melunović je u 47. minutu sjajnim udarcem glavom sa 12-13 metara pogodio donji desni ugao, a Vlaisavljević desetak minuta kasnije sa ivice šesnaesterca, iskosa sa lijeve strane, poslao loptu u suprotnu stranu gola gostiju.

„Nevjerovatno je kako smo bili dekoncentrisani u drugom poluvremenu. Imali smo sve nakon prvih 45 minuta, a pustili rivala da iskoristi sve svoje kvalitete. Imamo nedostatak kvaliteta u defanzivi, to je jasno, ne samo nakon ovog meča“, kazao je trener gostiju Dragan Radojičić.

Grbalj je nakon preokreta tražio izjednačenje, nije se predao do 75. minuta, kada je Budućnost izvela najljepšu akciju na meču, čiji su akteri bili Mirković, Raičević i strijelac Nikač.

Još jedan trzaj imali su gosti, preko Vukovića, koji je iz teške pozicije pogodio stativu, da bi Milivoje Raičević u 82. minutu otklonio i najmanju dilemu oko ishoda...

BUDUĆNOST - GRBALJ 4:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez publike. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Strijelci: Melunović u 47, Vlaisavljević u 58, Nikač u 74. i Raičević u 82. minutu za Budućnost, Korać u 31. minutu za Grbalj. Žuti kartoni: Melunović, Marković (Budućnost), Vuković, Carević (Grbalj).

Budućnost: Mijatović, Raspopović, Simović, Mitrović, Igumanović, Marković (46. Sekulić), Tučević, Pejaković (57. Mirković), Vlaisavljević, Raičević, Melunović (63. Nikač).

Grbalj: Dragojević (63. Nikolić), Đ.Vukčević, Carević, Nikolić, Čelebić (77. Kordić), Pavlović, Lazarević (63. Montenegro), Dragićević, P.Vukčević, Vuković, Korać,

Galerija

Bonus video: