Sada je i zvanično - Eriksen se u Brentfordu vraća u fudbalski život

Na otvaranju Eura protiv Finske u Kopenhagenu, 12. juna prošle godine, doživio je težak srčani udar i bio klinički mrtav nekoliko minuta. Srećom, brzom reakcijom saigrača i doktora mu je spašen život, a nakon što mu je ugrađen defibrilator, omogućen mu je nastavak karijere

11838 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Inter.it
Foto: Inter.it

Sedam mjeseci i 19 dana nakon što je bio na ivici smrti, Kristijan Eriksen se i zvanično vratio fudbalu.

Slavni Danac je potpisao ugovor do kraja sezone sa premijerligašem Brentfordom, uz mogućnost produženja.

„Srećan sam što sam potpisao za Brentford i ne mogu da dočekam da počnem. Nadam se da ćemo se vidjeti veoma brzo“, rekao je Eriksen u video poruci navijačima „pčelica“.

Eriksen je ostavio neizbrisiv trag u Totenhemu, a onda se u januaru 2020. preselio u Inter, sa kojim je postao šampion Italije u sezoni 2020/2021.

Na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Finske u Kopenhagenu, 12. juna prošle godine, doživio je težak srčani udar i bio klinički mrtav nekoliko minuta.

Srećom, brzom reakcijom saigrača i doktora mu je spašen život, a nakon što mu je ugrađen defibrilator, omogućen mu je nastavak karijere.

To, međutim, nije bilo moguće u dresu Intera, jer pravila u Italiji ne dozvoljavaju igranje sa tim aparatom koji normalizuje rad srčanog mišića.

Zbog toga je raskinut ugovor. Eriksen je trenirao sa Ajaksom, klubom u kojem je takođe blistao, a onda je proradila danska veza, jer je u Brentfordu mnogo njegovih zemljaka.

Bonus video: