Neobična priča zimskog prelaznog roka: Veghorsta su tražili brojni klubovi, prelazak u Barnli je bio iznuđen

"Bild" piše da je Veghorst izabrao Barnli, jer ekipa sa "Tarf Mura" ne zahtijeva od igrača da budu vakcinisani

4376 pregleda 0 komentar(a)
Veghorst, Foto: Reuters
Veghorst, Foto: Reuters

Prelazak Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus je najskuplji transfer u zimskom prelaznom roku - klub iz Torina je za ovaj transfer izdvojio 81,6 miliona eura i još jednom doveo igrača iz redova velikog rivala.

Ali, nije samo Vlahović obilježio zimski prelazni rok. Barselona je iz Mančester sitija dovela Ferana Toresa za 55 miliona, Liverpul je za Luisa Dijasa platio 45 miliona eura Portu, Mančester siti je angažovao napadača Hulijana Alvaresa za 17 miliona i ostavio u River Plati do kraja sezone...

Pijaca se zatvara u ponoć, a kako to obično biva, i u ovom prelaznom roku ima jedna neobična priča, neobičan prelazak. Akteri ovogodišnje su Barnli i holandski napadač Vaut Veghorst.

Engleski klub danas je ozvaničio dolazak Veghorsta iz njemačkog Volfsburga za oko 15 miliona eura. U ugovor su uključeni i eventualni bonusi, Holanđanin je potpisao do 2025. godine i zamijeniće Krisa Vuda, koji je prešao u Njukasl.

"Naši skauti su pratili Veghorsta jedno vrijeme. Smatramo da može mnogo da nam doprinese. Njegov dolazak je značajan za razvoj i napredak kluba", rekao je menadžer Barnlija, Šon Dajč.

Barnli igra čvrst, fizički jak fudbal, što odgovara Veghorstu, kojem će ipak trebati malo vremena za adaptaciju. Naročito ako se u obzir uzme informacija da je njegov prelazak u posljednju ekipu Premijer lige bio iznuđen.

Naime, za Veghorsta su se interesovali brojni klubovi iz Engleske, Italije i Španije, ali do realizacije posla nije došlo, jer Veghorst nije primio vakcinu protiv koronavirusa.

Napadač je u oktobru preležao koronavirus, a "Bild" piše da je izabrao Barnli, jer ekipa sa "Tarf Mura" ne zahtijeva od igrača da budu vakcinisani.

Veghorstov ostanak u Volfsburgu, piše "Bild" predstavljao bi logistički problem za klub. Holanđaniin ne bi mogao više da boravi u hotelu sa saigračima...

On je u Volsfburg došao 2018. godine iz AZ Alkmara, gdje je na 86 mečeva postigao 45 golova. Za "vukove" je na 144 meča 70 puta bio strijelac.

Za reprezentaciju Holandije odigrao je 12 mečeva, nastupao je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstu, a postigao je gol u pobjedi (3:2) nad Ukrajinom.

Njemački mediji opisuju ga kao klasičnog napadača, koji može da igra leđima okrenut golu.

Bonus video: