Ljajić: Nema veće časti od igranja za nacionalni tim

Fudbaler Torina je istakao da mu je igranje za reprezentaciju čast i da od toga ne postoji ljepši osjećaj
2 komentar(a)
Adem Ljajić Torino, Foto: Reuters
Adem Ljajić Torino, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2017. 07:27h

Srpski fudbaler Adem Ljajić rekao je da za njega ne postoji veća čast od igranja za reprezentaciju svoje zemlje i da se odriče premije koja mu sljeduje za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ljajić je bio deo reprezentacije Srbije koja se u kvalifikacijama direktno plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

"Odričem se premije jer od igranja za reprezentaciju i odlaska na Svjetsko prvenstvo veće premije nema. Ja to zaista tako mislim. Ne treba mi premija. Veća premija od igranja za reprezentaciju i odlaska na Mundijal mi ne treba jer je to za mene u stvari premija", rekao je Ljajić u intervjuu za Sportski žurnal.

Ljajić je bio dio reprezentacije Srbije koja se u kvalifikacijama direktno plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Fudbaler Torina je istakao da mu je igranje za reprezentaciju čast i da od toga ne postoji ljepši osjećaj.

"Igranje u reprezentaciji je nešto drugo, nešto posebno. Čast je igranje za reprezentaciju i nema ljepšeg osećaja nego biti u njoj, davati maksimum, pobjeđivati i na kraju krajeva napraviti ovo što smo uspjeti, da se plasiramo na Mundijal", kazao je on.

Po njegovim riječima, plasman na Svjetsko prvenstvo svima mnogo znači, a posebno reprezentativcima Srbije.

"Znali smo koliko to znači za cijelu zemlju, za fudbalski savez i da je svim ostalim ljudima u Srbiji to bilo značajno. Nama svakako puno više jer smo mi odlučivali o tome da li će Srbija igrati na Mundijalu, zato nam je poslije utakmice sa Gruzijom pao kamen sa srca, svi smo bili srećni i zadovoljni", naveo je Ljajić.

Kako je rekao, još je rano da se govori o očekivanjima od Srbije na šampionatu svijeta i da se euforija posle plasmana još nije smirila.

On očekuje da ta euforija bude još jača poslije žrijeba koji će se održati 1. decembra u Moskvi.

"Svakako, ali u ovom trenutku treba da budemo srećni što ćemo biti dio toga. Kad dođe vrijeme Mundijala, postaćemo svjesni i koliko je plasman značajan", dodao je.

On je govorio i o Torinu i saradnji sa trenerom Sinišom Mihajlovićem, koji ga je svojevremeno kada je bio selektor izbacio iz reprezentacije zato što nije pjevao himnu.

Ljajić je za Mihajlovića rekao da je dobra osoba, jedan od najboljih trenera u Seriji A, da odlično radi i da od njega može puno da se nauči.

Bonus video: