Vječiti Modrić: Igraću do 40. godine

Modrić je s Real Madridom osvojio četiri Lige šampiona i svjetska klupska prvenstva, dvije La Lige, Kup Španije, tri evropska Superkupa i 4 španska Superkupa.

1736 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Kapitan hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić rekao je u utorak da će igrati do svoje 40. godine.

"Ne znam, zaista ne znam do kada ću moći da igram. Možda do 40. godine, manje-više. Vidjećemo. Idem polako i uživam u onome što radim. Fizički se osjećam dobro, što je bitno, a isto tako i mentalno", izjavio je 36-godišnji Modrić.

Modrić, najstariji igrač Real Madrida, ove sezone je nastupio u 26 utakmica u kojima je pet puta asistirao i upisao dva gola.

"Igram za jako veliki klub, nesumnjivo najbolji na svijetu te radim na tome da održim nivo što je moguće duže. Vidjećemo do kada će to biti jer je teško govoriti o godinama", rekao je Modrić dodavši da dodatno vježba van klupskog centra kako bi bio fizički što spremniji.

Vezni igrač Real Madrida, vodeće ekipe La Lige, vjeruje da bi u reprezentaciji mogao da ga zamijeni 27-godišnji Mateo Kovačić, član Čelsija.

"Moj nasljednik u Hrvatskoj, ili igrač s najviše talenta, vjerujem da je Mateo Kovačić. On nije samo talentovan igrač nego i formiran igrač. Igrao je u velikim klubovima poput Intera i Real Madrida a sada igra jako dobro i u Čelsiju", izjavio je Modrić iza kojeg je 146 nastupa za Hrvatsku uz 20 postignutih golova.

Rekao je da još ne zna čime će se baviti kada okonča karijeru.

"Nisam osoba koja puno razmišlja o budućnosti, volim da živim u sadašnjem trenutku", izjavio je.

Takođe je odgovorio i da ne zna čime bi se u životu bavio da nije fudbaler.

"Volim sport, osim fudbala zaljubljenik sam i u košarku, tenis i brojne druge sportove. Možda bih se bavio nekim drugim sportom poput košarke koju obožavam", rekao je napomenuvši da je rođen u košarkaškom gradu Zadru.

"Košarku sam igrao kada sam god mogao, nakon škole s prijateljima. Bio sam zaluđen košarkom. Obožavao sam je i zbog toga vjerujem da bih možda bio košarkaš", dodao je.

Njegovi idoli su Zvonimir Boban i Franćesko Toti "protiv kojeg mu je bilo impresivno igrati" a "jedinstveni trenutak bila je razmjena dresova i kratki razgovor nakon utakmice" sa Romom.

Modrić je s Real Madridom osvojio četiri Lige šampiona i svjetska klupska prvenstva, dvije La Lige, Kup Španije, tri evropska Superkupa i 4 španska Superkupa.

Bio je najbolji igrač svijeta 2018.

Bonus video: