Gustavo Pojet vodi Grčku pod Goricom

Kako je saopštio Fudbalski savez Grčke, 54-godišnji Pojet je potpisao ugovor do kraja 2023. godine, uz mogućnost nastavka saradnje

5301 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Urugvajac Gustavo Pojet imenovan je danas za selektora fudbalske reprezentacije Grčke.

Kako je saopštio Fudbalski savez Grčke, 54-godišnji Pojet je potpisao ugovor do kraja 2023. godine, uz mogućnost nastavka saradnje.

"Dolazim u divnu zemlju, bogate istorije i prijateljskog naroda. Kada su me kontaktirali iz Saveza, osjetio sam posebnu čast. Grčka reprezentacija osvojila je Evropsko prvenstvo (2004) i igrala u finalima velikih takmičenja, u koja želimo da se vratimo", rekao je Pojet.

Debitovaće protiv protiv Bosne 24. maja kod kuće, a prvo gostovanje imaće pet dana kasnije, 29. marta, kada je pod Goricom zakazan prijateljski duel između naše i grčke selekcije.

Pojet je na klupi zamijenio Holanđanina Džona van Šipa, koji je podnio ostavku u novembru poslije neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Pojet je u Grčkoj radio u AEK-u, koga je predvodio do trećeg mjesta u Super ligi u sezoni 2015/2016. On je trenirao i Brajton, Sanderlend, Betis, Šangaj Šenhua, Bordo, čileanski Universidad Katolika, a bio je pomoćni trener u Totenhemu, Lidsu i Svindonu.

Kao igrač Pojet je, između ostalih, igrao za Grenobl, Čelsi, Saragosu i Totenhem.

Sa španskim klubom osvojio je domaći Superkup 1994. godine i Kup pobjednika kupova godinu dana kasnije, a sa Čelsijem Superkup Evrope 1998. godine kada je postigao pobjedonosni gol protiv Real Madrida.

Za reprezentaciju Urugvaja odigrao je 26 utakmica, postigao tri gola i osvojio Kup Amerike 1995. godine.

Bonus video: