Zvezda nakon drame u četvrtfinalu Kupa: Golmani blistali, Štulić provocirao, pa se izvinio

Zvezda nakon penala slavila 3:2, poslije 90 minuta nije bilo golova

5443 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Crvena zvezda
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su na svom terenu poslije penala pobijedili niški Radnički 3:2.

Posle 90 minuta igre u kojima je Zvezda dominirala, a Radnički se uspješno branio, nije bilo golova, pa je posljednji učesnik četvrtfinala Kupa Srbije bio poznat poslije šest serija penala.

Junak crveno-bijelih bio je golman Milan Borjan koji je odbranio četiri jedanaesterca - Nikoli Vujadinoviću, Bojanu Mlađoviću, Viktoru Živojinoviću i Stefanu Mitroviću.

Sigurni sa bijele tačke za Zvezdu su bili Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Gelor Kanga, koji je bio precizan u posljednjoj seriji i tako se iskupio za promašen penal u regularnom dijelu igre. Milan Rodić i Milan Pavkov su pogodili okvir gola, dok je šut Radovana Pankova zaustavio na današnjoj utakmici sjajan Filip Dujmović.

Za ekipu Radničkog, koju sa klupe vodi bivši crnogorski reprezentativac Radosalv Batak, penal su pogodili Lazar Arsić i Nikola Štulić.

Nakon što je izjednačio na 2:2, Štulić doskorašnji napadač Partizana je "utišavao" publiku na stadionu "Rajko Mitić" što je izazvalo prvo reakciju Borjana, a potom i drugih fudbalera Zvezde koji su potrčali ka njemu. Uslijedila je velika gužva na terenu nakon koje je Štulić zaradio crveni karton, a onda se izvinio.

Zvezda je bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu, stvarala je šanse i prijetila, ali je centralna figura na terenu bio golman Radničkog Filip Dujmović.

On je dobro intervenisao u nekoliko navrata, poslije pokušaja Slavoljuba Srnića, Aleksandra Dragovića i Ohija, a najbolju odbranu upisao je u 32. minutu kada je zaustavio udarac Kange sa penala.

Prethodno je Mlađović u kaznenom prostoru oborio El Fardu Bena.

Golman Radničkog je prvi put pogriješio u finišu prvog poluvremena poslije kornera, ali crveno-bijeli nisu uspjeli da iskoriste prazan gol i veliku gužvu u šesnaestercu.

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu, igralo se uglavnom pred golom Radničkog, ali su se igrači niškog tima dobro branili predvođeni Dujmovićem koji je uz pomoć stative zaustavio i dobar udarac Aleksandra Kataija iz slobodnog udarca.

Četvrtfinalne utakmice na programu su 6. aprila.

Bonus video: