Ima li spasa za Zetu, Đuretić: Ako uspijemo, bićemo treći naredne sezone

Golubovčani su ubjedljivo posljednji, ostali su i bez najboljeg igrača Ivana Vukčevića, a proljeće počinju okršajem sa liderom, ekipom Sutjeske. Trener Đuretić, ipak, ne gubi nadu

4432 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Zeta fudbalsko proljeće startuje najjačom mogućom provjerom - na Trešnjicu sjutra (13 h) dolazi lider Sutjeska, koja je u prvih 19 kola osvojila čak 31 bod više do prvog prvaka Crne Gore.

U taboru "vukova", ipak, ne žele da se unaprijed predaju, bez obzira na sve probleme, dopunjene odlaskom najboljeg igrača i mladog reprezentativca, napadača Ivana Vukčevića.

"Njegov odlazak teško je nadoknadiv, jer riječ je o najboljem mladom napadaču u Crnoj Gori i u Vojvodini su oduševljeni njegovom klasom. Trudili smo se da nadomjestimo taj nedostatak, doveli smo iz Dečića Aleksu Maraša, iz Grblja Nikolu Globarevića i probaćemo da ih prilagodimo, unaprijedimo im igru, učinak u napadu... Za nas je povoljna okolnost dolazak iskusnog i kvalitetnog golmana Pavla Velimirovića, jer daje sigurnost mladićima. Došao je i Marko Đukanović, ali se zadnji vezni, Petar Vukčević, u ovom pripremnom periodu već nameće kao sjajno pojačanje. Ukoliko ga zaobiđu povrede i sve krene kako treba iz Zete će izaći još jedan fudbalski biser" kazao je trener Zete Dragoljub Đuretić za nekadašnjeg vezistu Budućnosti i Podgorice.

Dragoljub Đuretić
Dragoljub Đuretićfoto: Telekom 1. CFL/FSCG

U drugi dio sezone Zeta ulazi sa posljednjeg mjesta i minus sedam bodova u odnosu na pretposljednje Jezero.

Golubovčani nisu imala uslova da ide na skupe pripreme, i pitanje je ima li spasa?

"Pred početak sezone imali smo samo trojicu igrača sa prvoligaškim iskustvom a sada ova grupa perspektivnih mladića ima polusezonu iza sebe. Ukoliko zadržimo prvoligaški status, što znamo da će biti teško jer zaostajemo sedam bodova, naredne godine možemo da se borimo i za treće mejsto", kaže Đuretić.

Do opstanka je, ipak, dugačak put, a prva prepreka je najteža moguća - ubjedljivi lider, Sutjeska.

"O Sutjesci ne treba tošiti riječi. Janjić i Jovović su pokretači te ekipe, i samo je važno da moji igrači shvate da mogu da ih zaustave. Ukoliko uspijemo da ne izgubimo, biće to doza samopouzdanja za nastavak borbe. I Sutjesci je utakmica bitna, jer Dečić i Budućnost su se žestoko pojačali. U napadu naročito i trka će biti uzbudljiva", zaključio je Đuretić.

Bonus video: