Sutjeska na plus devet, Savović: Nagrađeni smo za želju u nastavku

Nikšićani za mali korak bliže tituli nakon prvog proljećnog kola, a razlika je u tome što je najbliži pratilac sada Budućnost, a ne Dečić

7162 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Sutjeska je otvorila proljeće teškom pobjedom protiv posljednjeplasirane Zete na Trešnjici (1:0, golom Matanovića šest minuta prije kraja), što je nešto kasnije imalo jasan odnos na tabeli.

Nikšićani su, naime, uvećali prednost na vrhu sa osam na devet bodova, a razlika je u tome što je najbliži pratilac Budućnost, a ne Dečić, koji je odmah kiksao.

Četa Milije Savovića je, dakle, još za mali korak bliža tituli, iako tek ima da se igra - 16 kola...

"Važna pobjeda, jer je svaki početak težak, bez obzira što se radi o Zeti koja je posljednja na tabeli. Prvo poluvrijeme smo odigrakli voema loše, ispod svakog nivoa, čak je Zeta djelovala ozbiljnije. U drugom smo pokazali kvalitet, spremu i želju, za što smo nagrađeni golom i mislim da smo zasluženo pobijedili", kazao Savović.

Presudio je Matanović, ali je i golu Sutjeske kumovala loša intervencija golmana Zete Velimirovića, koji se prije toga istakao sa nekoliko dobrih odbrana.

Zeta je u još težoj poziciji, sada kao posljednja ima osam bodova manje od pretposljednje Podgorice, ali se tim Dragoljuba Đuretića ne predaje.

Danas je bio blizu da zakine lidera....

"Dobra utakmica, u kojoj smo parirali Sutjesci u svim elementima. Nesmotrenost golmana i igrača koji je trebalo da uđe u blok koštala nas je poraza. Idemo dalje, ova ekipa ima potencijal, momci od 16, 17 ili 18 godina potputno ravnopravno igraju sa Sutjeskom koja je najkvalitetnija u ligi. Ima prostora za optimizam da možemo napraviti nešto u narednim mečevima i pokušati da pobjegnemo sa dna. Biće teško, ali dok postoji teorija borićemo se", kazao je Đuretić.

Bonus video: