Bufon: Veliko priznanje za mene i moju porodicu; Kraus: Oduševljeni smo, Điđi je sjajan čovjek

Legnedarni golman danas produžio ugovor sa Parmom do 2024. godine

3630 pregleda 0 komentar(a)
Đanluđi Bufon, Foto: Shutterstock
Đanluđi Bufon, Foto: Shutterstock

Legendarni italijanski golman, Đanluiđi Bufon i zvanično je produžio ugovor sa Parmom.

Bufonu je aktuelni ugovor isticao 2023. godine, ali je saradnja produžena do 2024.

"Veliko priznanje za mene i moju porodicu. Dobio sam ono što sam tražio. Moj povratak u Parmu bio je zasnovan na dubokoj vezi koju imam sa gradom, kao i i entuzijazmu predsjednika Kajla Krausa. Ovo je još jedan uzbudljiv zadatak za mene. Osjećam da mogu da mogu još da doprinesem", kazao je Bufon.

Zadovoljan je i predsjednik Parme, Kajl Kraus.

"Oduševljeni smo nastavkom saradnje. Điđi je jedan od tri najbolja italijanska golmana. Pored igračkih kvaliteta, on je sjajan čovjek. Pokazao je svoju posvećenost klubu i gradu. Odluka da produži ugovor je dobra vijesti i za budućnost kluba. Fantastično je čuti ga da u 44. godini priča o nastavku igračke karijere", kazao je Kraus.

Parma je ove sezone 13. na tabeli Serije B sa 32 boda.

"Prošla sezona je bila teška, uprkos tome što smo u timu imali nekoliko dobrih igrača. Điđi je pokazao sjajan liderski duh - ne gleda unazad, trudi se da izvuče ono najbolje iz svih. Uvijek misli na budućnost. Sviđa mi se njegov pristup", rekao je Kraus.

Bufon se ove sezone vratio u klub u kojem je počeo igračku karijeru. Ove sezone je branio na 23 od 26 utakmica u Seriji B i primio 23 gola. Na osam mečeva njegova mreža je mirovala.

U karijeri je branio još za Juvenuts i PSŽ, dok je na golu reprezentacije Italije bio 176 puta.

Bonus video: